PUBLICITAT

Toca gaudir de l'Andorra a Aixovall amb la mirada posada en el BP i el vòlei

  • Sense el River, que aquest cap de setmana descansa, no s'acaba el món i el moviment als pavellons andorrans està garantit
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joel Martínez condueix la pilota en un partit del curs passat a Aixovall. Foto: EL PERIÒDIC

El River que tant ens està fent gaudir malgrat perdre els darrers dos partits i que aquest cap de setmana té jornada de descans, no s'acaba el món al Principat. El FC Andorra de futbol és l'únic equip de les lligues estrangeres que juga a casa, però si juga com ho està fent fins ara, ja n'hi ha prou. El BP i l'equip de vòlei també juguen, però a domicili, per tant l'atenció en aquest dos equips ha de ser des de la distància.

Els pavellons del país, però, tindran moviment de sobres ja que també es poden presenciar l'Open de patinatge artístic a Canillo, la primera competició masculina de gimnàstica rítmica als Serradells, els cursos de karate i la competició per a la base al Prat Gran d'Escaldes i fins i tot hi ha la opció d'anar a Alàs a veure l'Enfaf femení sènior, que està imparable.

FUTBOL

Els sis primers s'enfronten entre ells

La onzena jornada de Lliga a la Primera Territorial de Lleida es presenta com una de les més importants de la competició. Els sis primers s'enfronten entre ells i l'Andorra, que és líder, ho farà a casa davant l'Alpicat a l'hora de sempre, les quatre e la tarda. Es preveu que serà tot un partidàs entre dos equips que estimen la pilota per tant el fortí d'Aixovall està seriosament amenaçat de deixar de ser infranqueable com ho ha estat fins ara.

Richard Imbernón torna a tenir les baixes de Xavi Andorrà i Marc Pujol, que estan en la recta final de les respectives lesions i si no hi ha cap contratemps podran reaparèixer la setmana que ve. Sense ells, però, el conjunt tricolor ha mantingut el nivell que el permet gaudir de la posició més alta de la taula.

Si a casa l'Andorra està invicte l'Alpicat és un rival perillós a domicili. Aquesta temporada ha perdut dos partits lluny del seu estadi, un d'ells 5-0 a Almacelles, però també n'ha guayat tres sent capaç de golejar a la Pobla de Segur (0-3) i a Balàfia (1-5). Ara es presenta al Principat amb set punts en nou partits o el que és el mateix, tres jornades sense perdre. L'Andorra, però, el superar en tot: és l'únic invicte, li treu cinc punts amb un partit menys, és el segon equip més golejador i el que menys n'encaixa... és la tarda perfecta per sumar tres punts i esperar aconteixements amb l'Almacelles-Balàfia i el Solsona-la Seu d'Urgell. «Guanyar demà pot ser un pas de gegant, podríem distanciar-nos més d'alguns perseguidors», va avançar Imbernón, qui va afegir que la moral del vestidor està intacta: «Som conscients de la importància d'aquest partit. Els jugadors estan treballant fantàstic i estic segur que sortiran amb el màxim de motivació».

Sobre l'Alpicat l'entrenador tricolor va avisar que «és un equip que en els darrers anys ha estat sempre a la part alta de la taula i com nosaltres li agrada tenir la pilota. Serà un partit bo de veure», va aventurar.

FUTBOL SALA

Una pista de les més assequibles per sumar els tres punts

El BP, que amb Xavier de la Rosa ha guanyat set dels últims vuit partits, visita aquesta tarda una de les pistes més adequades de la categoria per tornar al Principat amb tres punts més, la del Restaurante Frontera Tobarra d'Albacete (17.30 hores).

Després del cuer Extremandura Càceres, que encara no ha estrenat el caseller de victòries en el que va de Lliga, el conjunt manxec és el que pitjors números té com a local –quatre punts en cinc partits– i jugant al ritme que està exhibint el cinc tricolor no hauria d'haver problemes per fer bones aquestes estadístiques i mantenir la trajectòria imparable que està tenint.

Segons De la Rosa, que té a tot el vestidor a disposició, el més difícil serà no caure en el relaxament: «El que més em preocupa és que l'equip surti amb tensió donat el rival que tindrem davant». El tècnic del BP ho deia per un motiu de gran pes: «Potser la banqueta els falla una mica però tenen un cinc titular molt bo, amb un porter de garanties, i a més estan necessitats de punts i sortiran a totes». De fet el tècnic va recordar que no es pot oblidar en quina categoria està jugant l'equip tricolor: «Hem de tenir respecte a tots els equips, siguin de dalt o de la part baixa de la taula, perquè per alguna cosa estan a la divisió de Plata. Si ens oblidem d'això és quan un resultat pot perillar».

Això sí, el seu equip està preparat per sortir a les màximes revolucions, conscienciat de què no val confiar-se i que els punts es guanyen a la pista rendint els 40 minuts: «Hem entrenat molt bé durant tota la setmana, la dinàmica és molt bona i continuem creixent», va assegurar. «Sabem què hem de fer per guanyar-los. Mantindrem el nostre estil de joc jugui com jugui el Tobarra».

És a dir, que el BP sortirà en busca de la pilota, pressionant des de dalt en defensa i tocant amb paciència fins que es trobi algun forat en la defensa rival. El novè està a sis punts i la distància pot ser més gran.

VÒLEI

Sense Salvador en la visita a Granada.

Lluís Hillaire estava ahir preocupat pel pròxim partit de Lliga. Perquè el Club Vòlei Andorra visita la pista d'un gran equip, l'Universidad de Granada (19.30 hores), i té la baixa sensible de Christian Salvador, un dels referents de l'equip, per motius laborals.

L'entrenador del conjunt tricolor va ser molt clar en aquest aspecte: «Així serà encara més difícil guanyar en una de les pistes més complicades de la categoria», va reconèixer. Això sí, ell espera que el bon estat de forma dels seus pupils sigui un motiu de pes per creure en la victòria.

El CV Andorra només suma una derrota en cinc partits, que va ser el 6 de novembre passat a la pista de l'Universitat Politècnica de València i ocupa el sisè lloc de la taula. L'Universidad de Granada està una posició per sobre però perquè també té un partit més. 4 triomfs i 2 derrotes és el seu balanç fins ara, que l'equip de Lluís Hillaire i té un punt més que tots els equips sumen quan perden. A casa, però, el conjunt andalús està invicte; només ha jugat dos partits, però un era duríssim i els va tirar endavant: contra l'Eivissa (3-2).

PATINATGE ARTÍSTICS

L'Open preveu un ple al Palau de Canillo

Cites com l'Open Internacional que acull cada any la Federació Andorrana d'Esports de Gel (FAEG) garanteixen una assistència en massa al Palau de Gel de Canillo. Aquest cap de setmana, en jornades de matí i tarda, torna la competició de més pes en aquest esport a les nostres fronteres, amb un cartell com sempre ple de clubs de referència com ara el Puigcerdà o el Jaca espanyols.

Andorra tindrà set representants: les alevines Maria Palmitjavila, Cristina Bo Foguet, Rita Pereira i Alexandra Segura; les infantils Cristina Martínez i Tània Margarido; i la júnior Cristina Areny. A més quatre patinadores tricolors més de la categoria debutans que disputaran el Campionat d'Andorra: Lara Areny, Andrea Camp, Mireia Mandicó i Shailin Barnstead. Els horaris: de 8.00 hores a 18.30 avui i de 7.30h a 17.30 demà

ENFAF

L'Artesa-Ponts no ha de ser un problema

L'Enfaf sènior juga aquest migdia, a les 12.30 hores al camp d'Alàs. L'equip que dirigeix Xavier Roura està intractable en la seva primera participació en la Segona Divisió de la Lliga Catalana i avui buscarà perllongar la ratxa de victòries consecutives a cinc per tal de mantenir el lideratge que comparteix amb les Garrigues i l'Orgèl·lia. El rival, l'Artesa-Ponts, no hauria de ser un problema ja que es tracta d'un equip de la part baixa de la taula i li costa puntuar fora.

KARATE

Curs d'arbitratge i Jocs de la base 2010

La Federació Andorrana de Karate celebra aquest cap de setmana al pavelló del Prat Gran d'Escaldes-Engordany una mena de festa com a punt i final al 2010. Serà, però, una festa únicament esportiva, amb un curs d'arbitratge i una competició nova sota el nom de Jocs de la Base i per acabar hi haurà un entrenament de les direfents seleccions nacionals.

DEMÀ MÉS

VPC i les lligues de futbol i bàsquet

Demà, per arrodonir el cap de setmana, hi haurà una nova jornada de la Primera Divisió de futbol a Aixovall i Alàs, i també torna la de bàsquet després d'una aturada de tres setmanes. El VPC també tindrà cita en la divisió d'Honor francesa, amb el partit a les tres de la tarda al camp del Mazères. El River no juga, és cert, però la resta d'esports continuen endavant i ens alimenten igualment.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT