PUBLICITAT

La FACA no acceptarà tancar a les set de la tarda entre setmana

  • Els comerciants proposen que la setmana del pont del Pilar es tanqui a les vuit i no a les nou de la nit com volien
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes miren l'aparador d'un establiment comercial. Foto: TONY LARA

El debat sobre els horaris comercials per al calendari de l'any vinent encara està sobre la taula. Els comerciants ja han fet la seva proposta i en ella no es contempla cap de les opcions que a la Taula de Turisme i Comerç es va acordar per obrir uns dies una hora menys, fins les 19:00 hores, a canvi de la proposta d'obrir les nou setmanes que ells proposen una hora més tard, o fins les 21:00 hores. Per tant, ara per ara no hi ha un acord entre les pretencions que des del ministeri de Turisme i Comerç, Claudi Benet, va explicar com a úniques opcions per tal de compensar les hores extra, i per altra banda, els comerciants que no volen tancar fins les set de la tarda dies d'entre setmana, sinó aquells diumenges que per tradició ja està estipulat.

La Federació d'Associació de Comerciants d'Andorra (FACA) va acordar el dijous passat una proposta conjunta per presentar al Govern sobre els horaris comercials. El principal acord prés és que no acceptaran cap de les dues opcions de tancar a les set, o bé tots els dilluns de l'any, o bé de dilluns a dijous de temporada baixa. Per tant des de la FACA proposen que una de les setmanes que ells havien contemplat com d'alta afluència per tancar una hora més tard, concretament la del pont de la Festa del Pilar, sigui d'horari normal, és a dir que es tanqui a les vuit de la tarda.

Segons va explicar la presidenta de la FACA, Susagna Venable, amb aquesta proposta ens aproximem molt a la que ja ha fet l'USdA. La única diferència que Venable destaca és que la segona setmana de gener, amb molta afluència de turistes russos, els sindicats proposen l'horari de tancament dels comerços normals, mentre que els comerciants consideren que hauria d'obrir-se una hora més tard, fins les 9 de la nit.

Més associats / La FACA compta cada cop amb més associats, així ho va confirmar la seva presidenta qui va destacar la inclusió en la federació de l'Associació de Petits Comericants. Amb aquesta incorporació, la federació té més representació de la varietat de comerços que hi ha al país, i no només de les grans superfícies o dels establiments de les principals avingudes comercials, sinó també d'altres més petits i d'altres zones, com són altres parròquies més altes.

Per al mes vinent, es preveu tal i com ja es va acordar al calendari d'aquest any obrir fins les 21:00 hores, els dies del 4 al 7, del 9 al 11, el 18 i del 26 al 30.

La federació d'associacions de comerciants té previst reunir-se la setmana vinent amb la Cambra de Comerç per presentar-los la proposta acordada per tots els comerciants i si és aprovada serà la que presenten finalment a la reunió que hi ha prevista amb el ministre de Turisme i de Comerç per tal de fixar definitivament el calendari d'horaris comercials de l'any vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT