PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terceravia demana si la CASS cobreix la reconstrucció d’aureòles mamàries

La mesura es va aprovar al Consell General el passat 31 de gener

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

La consellera general de terceravia Carine Montaner, va entrar ahir a Sindicatura una pregunta oral per demanar explicacions al Govern sobre el finançament de la reconstrucció de les aurèoles mamàries per part de la CASS a dones sotmeses a una mastectomia. Montaner va recordar en l’escrit que aquesta proposta va ser aprovada per assentiment en la sessió extraordinària del Consell General el dia 31 de gener d’enguany i «des d’aleshores han passat vuit mesos i no sabem res concret sobre la qüestió». 

La llavors parlamentària independent Sílvia Bonet, amb el suport dels consellers liberals d’aquell moment (Jordi Gallardo, Ferran Costa i Judith Pallarés), va proposar encomanar al Govern adoptar les mesures «necessàries per incloure de manera efectiva i expressa la tècnica de la mircropigmentació per la reconstrucció de les aurèoles mamàries a la cartera de serveis i de productes de salut i el consegüent finançament», i l’hemicicle ho va aprovar.

Per aquest motiu, la consellera general laurediana demana ara a l’Executiu actual «fer els deures», així com explicacions sobre «si s’han fet les gestions oportunes i quan es posarà en marxa aquestes mesures demanades pel Consell General».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT