PUBLICITAT

Fiter i Rossell serà de doble sentit per facilitar l'accés a l'hospital

  • El tram, d'uns cent metres, se situa entre el carrer de la Unió i Manuel Cerqueda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Plànol amb el tram afectat de Fiter i Rossell pel nou sentit de circulació Foto: GOVERN D'ANDORRA

La Taula Nacional de Mobilitat va aprovar ahir la modificació del sentit de circulació en un tram de l'avinguda Fiter i Rosell d'Escaldes-Engordany. Els canvis parteixen d'una demanda efectuada pel propi comú escaldenc, i afectarà un espai d'uns cent metres de l'avinguda, concretament el que se situa entre el carrer de la Unió i el carrer Manuel Cerqueda.

El principal objectiu d'aquest canvi es establir un nou accés d'entrada i sortida a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, per tal d'evitar «el llarg itinerari de tornada dels vehicles procedents de la vall nord o de la part alta de la pròpia parròquia d'Escaldes» segons va manifestar el Govern a través d'un comunicat.

Aquest objectiu requerirà la permissió de girs a l'esquerra per als vehicles que circulen en aquest nou sentit nord de l'avinguda Fiter i Rossell, tant per entrar al pàrquing de l'hospital com per sortir-hi. La implantació de doble sentit a l'avinguda Fiter i Rossell tindrà un efecte beneficiós quant a l'accessibilitat a l'hospital, reduint els itineraris d'accés i sortida cap a les zones altes de la parròquia d'Escaldes i les parròquies de la vall nord.

La Taula Nacional de Mobilitat es va reunir ahir al matí i va estar integrada pel ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, pel ministre d'Interior, Víctor Naudi, pels cònsols de totes les parròquies, la Policia i el director del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres.

La Taula també va servir per obtenir el compromís dels comuns a seguir les directrius que estableix un manual redactat pel Govern per a la implantació de passos de vianants a la xarxa viària. El manual formalitza les bases per al disseny de passos de vianants amb criteris tècnics i unificats a tot el territori nacional

Camí escolar a Encamp / D'altra banda, i a demanda del cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, es va aprovar ahir la creació d'un camí escolar a Encamp i al Pas de la Casa, atesa la bona acollida que aquest projecte ha tingut a d'altres parròquies. Finalment, i a petició de l'Associació de Taxistes per tal de millorar la informació als usuaris, el Govern instal·larà als panells que identifiquen les parades de taxi els telèfons de les centrals de reserva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT