PUBLICITAT

La Seu vol dedicar a Maria Maestre un emplaçament

  • L'equip de govern destaca la generositat a l'hora d'ajudar els més febles
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La missa funeral celebrada a la catedral de la Seu, dimecres Foto: ANA

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposarà a la resta de grups del consistori dedicar a Maria Maestre un emplaçament de la ciutat. Des de l'Ajuntament destaquen que Maestre, que va morir el passat dilluns, va destinar bona part de la seva vida a treballar pel manteniment de la cohesió social i va destacar per la seva generositat i sensibilitat a l'hora d'ajudar els més febles. L'any 2006 se li va atorgar la medalla de la ciutat, en reconeixement i gratitud per la seva contribució en obra social al municipi i la comarca. En el comunicat fet públic ahir, es destaca també que la iniciativa sorgeix en reconeixença a la seva dedicació a la ciutat i a les persones més vulnerables.

Ahir es va celebrar a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella una missa funeral per Maria Maestre Pal, de Casa Molines, que dimecres va rebre un multitudinari últim adéu a la catedral de la Seu. Mossèn Xavier Parés, que va oficiar la missa, va destacar la tasca social que va fer a través del «perdó i l'amor», fet que li va merèixer la medalla de la ciutat.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va agraïr la tasca altruista feta per Maestre i la seva la família a Andorra, a l'hora de donar terrenys i fer aportacions. Bartumeu va destacar la seva última acció, que va ser la creació de la Fundació Jovial a Andorra la Vella. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, també va indicar que no només va fer possible Jovial, sinó que va dedicar tota la vida a ajudar als altres i, entre d'altres mèrits, va destacar l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, la primera escola-guarderia que va haver-hi a Andorra, o el Patronat de Dames de Meritxell.

A banda dels familiars i amics tant de la Seu d'Urgell com d'Andorra i Barcelona, l'enterrament va comptar amb la presència d'autoritats encapçalades pel cap de Govern i la cònsol major d'Andorra la Vella amb una àmplia representació de la corporació comunal, així com pel primer tinent alcalde de la Seu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT