Xavi Cardelús és 27è al Gran Premi d’Aragó

El pilot andorrà fa una bona sortida i escala posicions a la primera volta

Cardelús en un moment de la cursa d’ahir.
Cardelús en un moment de la cursa d’ahir. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús es va classificar a la 27a posició del Gran Premi d’Aragó que es va disputar ahir al circuit de Motorland. Novament, el pilot andorrà va fer una bona sortida i a la primera volta va guanyar quatre posicions perquè va passar per la línia d’arribada en 24è lloc. Posteriorment, va cedir dues posicions a la tercera volta i la part final de la cursa, a partir de la tretzena, ja va quedar situat al 27è lloc que va acabar ocupant al final.

Cardelús, que va ser un dels pocs pilots que va escollir el neumàtic dur davanter per afrontar la cursa, va marcar els seus millors registres al llarg de la primera part del Gran Premi. Concretament, la seva volta ràpida de cursa, d’1.55,508 minuts, la va assolir en el segon pas per la línia de meta, quan lluitava per no perdre el ritme dels pilots que el precedien. Al llarg de les següents voltes, va mantenir un ritme força constant, però al final va cedir terreny respecte els seus rivals més directes quan va començar a tenir problemes a les frenades per aturar la moto.

«A la primera volta he superat tres pilots i he arribat a estar davant de sis rivals. Amb el pas de les voltes, cada cop em costava més aturar la moto a les frenades i he començat a cedir algunes dècimes de segon que m’han fet perdre posicions. A més, que havia de fer molta més força per moure la moto i he acabat esgotat; realment molt cansat d’empènyer-la i fer-la entrar als revolts. Tot i això, em quedo amb la primera part de la cursa i el ritme que he pogut fer al llarg de la mateixa. Anem progressant; no al ritme que voldria, però cursa rere cursa, vaig reduint la distància que em separa dels primers classificats. Avui la meva volta ràpida ha estat només 2,5 segon més lenta que la millor de la cursa», va apuntar.