PUBLICITAT

Dallerès a Nomen: «Calli!»

  • López justifica la garantia de les lletres del tresor i critica l'«exercici d'alarmisme»
M.R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Dallerès, ahir a la tarda. Foto: ORIOL LLAURADÓ

A punt d'acabar la sessió, i amb motiu de la pregunta d'ApC sobre la manera com el Govern efectuarà la devolució del deute públic, va esclatar l'enèsima picabaralla entre el Síndic General, Josep Dallerès, i Eusebi Nomen. I ho va fer d'una manera insòlita fins ara, amb un augment de la intensitat per part de l'àrbitre de la cambra.

«No hi ha dret!», es va queixar Nomen quan Dallerès va demanar reconduir la temàtica de la pregunta original tot generant una conversa de tot menys parlamentària entre els dos representants. Davant l'augment del to de la conversa, el Síndic va dirigir-se en to enèrgic al líder d'ApC: «Calli!», li va dir.

A partir d'aquí, un silenci. I tot seguit, de nou més discussió. Dallerès va tornar a dirigir-se a Nomen: «Es pot fer el màrtir tant com vulgui (...) però si no li agrada, és exactament el mateix preu!». Les mirades entre Nomen i Dallerès els minuts que restaven de sessió van estar carregades d'un sentiment mutu d'ànima adversió en sintonia amb la dinàmica que socialdemòcrates i ApC han vingut seguint durant la legislatura amb excepcions molt comptades com la de la investidura de Jaume Bartumeu i la recent entesa en matèria de lleis sociolaborals.

Recursos suficients

A propòsit de la pregunta, el ministre López va explicar que el mateix dia de l'amortització es tornaran a emetre lletres del tresor, que estan assegurades per les entitats bancàries fins el punt que s'evita el risc que no es puguin pagar. A més, pel que fa als interessos que l'Executiu haurà de pagar, el ministre va justificar que dins el capítol pressupostari destinat a aquests cobertures hi ha diners suficients com per sufragar els aproximadament 3,5 milions que s'hauran de pagar.

Nomen va advertir al Govern: «Vostès no podran pagar les lletres del tresor», afegint que la provisió de «només 150 milions per la pòlissa de crèdit» amb el banc francès introdueix una «enorme inseguretat». López va garantir la partida i va recordar la importància de la diversificació en el finançament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT