PUBLICITAT

El Govern projecta una rotonda a Prada Casadet per a l'any que ve

  • L'obra garanteix un nou accés al Consell General i complementa el punt rodó de la Comella, inaugurat ahir
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Barcia i Ferrer inauguren la rotonda, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va inaugurar ahir oficialment la rotonda de la Comella, instal·lació pensada com a eix estratègic d'entrada a la parròquia d'Andorra la Vella i a la nova seu del Consell General. Tant bon punt va quedar inaugurada l'obra, el ministre va anunciar el projecte d'una segona instal·lació, una rotonda a Prada Casadet, pensada per complementar aquesta primera. És a dir, pensada per millorar la mobilitat viària i la seguretat dels vianants i conductors.

La construcció d'aquesta segona rotonda, que s'ubicarà a l'avinguda Tarragona en la seva connexió amb el carrer Doctor Vilanova, està prevista que s'iniciï a la primavera de l'any vinent, segons va informar el titular de la cartera d'Ordenament Territorial. De fet, el Govern ja ha inclòs una partida al pressupost del 2011 per a dur a terme la instal·lació. D'aquesta manera, la voluntat és que estigui enllestida «abans del Nadal de l'any vinent», va manifestar Barcia.

El projecte d'aquest segon punt rodó «donarà una millor fluïdesa d'entrada a la capital», però també permetrà millorar els accessos a la nova seu del Consell General, així com als entorns i a la pròpia Seu de la Justícia, un espai d'aproximadament 33.000 m2 que Barcia, conjuntament amb els mandataris comunals d'Andorra la Vella, van presentar ahir. Aquest projecte inclou un conjunt de vials que milloraran també els accessos a peu a la zona, tant de pujada com de baixada.

Ascensor fins a príncep benlloch / Precisament en aquesta segona part de la visita, es van anunciar més infraestructures encarades a millorar els accessos i connexions a la seu del Consell General i a la seu de la Justícia. El conseller de Serveis Públics i Urbanisme del comú, Antoni Armengol, va avançar que ja està pràcticament tancat l'acord amb els privats afectats per tal d'instal·lar un ascensor que connecti aquesta zona de Tobira amb el carrer Príncep Benlloch. Concretament l'ascensor s'ubicarà a l'eix denominat la Quirola.

Sense capital per grans obres / Tornant a la rotonda de la Comella, l'equipament va començar a prendre forma al maig de l'any passat i s'ha finalitzat fa poques setmanes. Ha tingut un cost de 1,6 milions d'euros, un cost que s'adequa a les arques del Govern, va assegurar Barcia. El ministre va reconèixer que actualment la corporació «no pot fer inversions en grans infraestructures», i s'ha de limitar a projectes viaris a més petita escala, com és el cas de la rotonda de la Comella o de la futura de Prada Casadet.

Aprofitant les obres d'aquest punt rodó de connexió entre la CG1 i la CS101, també s'ha millorat la canalització del riu i s'ha resolt el desguàs del riu de la Comella i el torrent del Forn, que havia causat «molts problemes d'inundacions els darrers anys» en jornades de grans pluges, va manifestar Barcia.

A l'acte d'inauguració d'ahir hi van ser presents, a més de Barcia, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay. En representació del comú hi van assistir la cònsol Rosa Ferrer i el cònsol menor Josep Vila. També hi va ser present l'exministre i impulsor del projecte, Xavier Jordana, a qui Barcia va fer entrega d'un tros de la cinta inaugural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT