PUBLICITAT

El Prat del Rull aportarà 300 noves places d'aparcament

  • El carrer soterrat que connectarà amb el Consell General tindrà pàrquing
C. G.
Andorra la vella

Periodic
L'aparcament de Tobira, on s'ubicarà la Seu de la Justícia, ahir. A dalt, el projecte de la Casa de la Vall Foto: oriol llauradó

La futura ubicació de la seu de la Justícia, que s'emplaçarà on actualment hi ha l'aparcament de Tobira, implica una reorganització de les places d'aparcament que actualment s'ofereix la zona. No obstant això, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme del comú, Antoni Armengol, va assegurar ahir durant la presentació del projecte que no es reduirà l'espai destinat al pàrquing. De fet, s'ampliarà, gràcies a les prop de 300 places que es crearan dins del pla urbanístic del Prat del Rull.

Aquestes 300 places parteixen, per una banda, de les 200 subterrànies que s'estan construint a la zona del Consell General. Les 100 restants s'ubicaran a l'eix soterrani que connectarà aquesta instal·lació amb la de la seu de la Justícia. El vial permetrà tan a vianants com a conductors enllaçar les dues instal·lacions, així com els entorns de l'edifici judicial, on s'hi edificaran habitatges, oficines i locals comercials.

Aquesta segona iniciativa és privada, a excepció del 15% (un total de 2.600 m2)) dels terrenys obligatoris de cessió, que s'atorgaran al Govern perquè posi en marxa la futura seu de la Justícia. La cònsol Rosa Ferrer va anunciar que l'acord de cessió es concretarà el proper mes, tot i que ja està tancat entre les tres parts: comú, Govern i privats.

Pel que fa a l'aparcament de Tobira, Armengol va assegurar que no es tancarà, sinó que es reubicarà. «Tenim un acord verbal amb els propietaris dels terrenys perquè ens el tornin a cedir», va manifestar ahir el conseller. El pàrquing es desplaçarà cap a una zona més propera al carrer Doctor Vilanova i, això si, veurà reduïda la seva capacitat: de les 200 places actuals en quedaran al voltant d'un centenar.

Amb tot, aquestes reubicacions i edificacions, comportaran que la caseta per a controlar les aigües comunals, situada a la rotonda de la Comella, s'hagi de tirar a terra. El comú està buscant ara una nova ubicació.

Finalment, Armengol va reclamar al Govern que avanci en les obres per a crear la plaça pública a l'entrada del Consell General, ja que just a sota és on el comú de la capital té previst ubicar-hi una llar per a la gent gran, una llar d'infants i dependències per als agents de circulació. H.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT