PUBLICITAT

El sistema andorrà és l'únic que augmenta en alumnes

  • El nombre total d'estudiants escolars és de 10.837 als tres programes
EL PERIÒDIC?
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Un grup d'escolars surt de l'escola a Escaldes-Engordany. Foto: tony lara

L'evolució del nombre d'alumnes escolars en els tres sistemes educatius del Principat, l'espanyol, el francès i l'andorrà s'ha estabilitzat en els darrers cinc anys al voltant de 10.800. Concretament en l'actual curs hi ha registrats 10.837. Val a dir que el sistema andorrà és l'únic que augmenta en nombre d'alumnes, davant d'una disminució que estan experimentat els programes educatius espanyol i francès.

En xifres concretes el curs actual compta amb un nombre total de 10.837 estudiants escolars, la qual cosa significa un augment del 0,4% més que en el curs 2008-2009. Tot i que es pot dir que en els darrers anys aquest nombre d'alumnes s'ha estabilitzat, la distribució per nacionalitats, nivells i per sistema educatiu és la que ha experimentat una variació.

Per nacionalitats, el nombre d'estudiants escolars andorrans són els que augmenten amb el 2,7% situant-se en els 8.303, mentre que els escolars d'altres nacionalitats disminueixen. Els francesos se situen en 236, gairebé el 10% menys que en el curs anterior, els portuguesos són 1.093, el 8,5% menys, mentre que espanyols només en són 902, que representa gairebé el 5% menys. La resta de nacionalitats són 303 alumnes i han baixat gairebé el 5%.

Per sistema educatiu, el nombre d'estudiants del sistema educatiu andorrà és l'únic que augmenta, amb el 3% més, situant-se en els 4.122, mentre que els escolars del programa educatiu espanyol disminueixen en poc més de l'1% i se situen en el 3.285 i els del francès que han baixat també amb la mateixa proporció i se situen en 3.430 escolars.

Per nivells / Per cursos, l'efecte de les reduccions d'alumnes en Maternal en períodes anteriors, es traspassa al nivell següent, Primera ensenyança, sent aquest l'únic que disminueix en nombre d'alumnes i ho fa en el 2,4%, situant-se en 4.367 estudiants. El nombre d'escolars en Maternal és de 2.411, la qual cosa representa un mínim augment del 0,1%, tot i que és significatiu si es té en compte que en els darrers quatre anys han hagut disminucions del nombre d'alumnes en aquest nivell. A Segona Ensenyança es dona un augment del 2% arribant a tenir 2.838 escolars. En Batxillerat són 854 alumnes, el 3,4% més que el curs passat i en Formació Professional és el nivell que més ha augmentat, amb el 17,6%, cursant 367 alumnes. El nombre d'estudiants no universitaris que realitzen els seus estudis a l'estranger s'ha situat en els 269, 1,5% més que el curs anterior. La FP és l'estudi que més es fa a l'exterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT