PUBLICITAT

Salut recomana consultar el metge si es va prendre benfluorex

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Departament de Salut va fer públiques ahir un seguit de noves recomanacions per als pacients que, entre el 2006 i el 2009, van rebre un tractament amb benfluorex durant més de tres mesos i que consisteixen, bàsicament, en fer una consulta al metge per descartar qualsevol problema valvular. Aquest fàrmac, que és un derivat amfetamínic que s'administrava a pacients diabètics amb sobrepès, es va retirar del mercat el 30 de novembre de l'any passat.

La direcció de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut, Benestar i Treball va enviar les noves recomanacions a la direcció del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, farmacèutics, metges i a la CASS, després de detectar un augment del nombre de valvulopaties en pacients tractats amb benfluorex. De fet, els problemes valvulars detectats en els pacients tractats amb aquest medicament van causar precisament la seva retirada del mercat.

Salut recomana que els pacients tractats durant un període mínim de tres mesos consultin el metge, sobretot si no es van fer una revisió en el moment de la retirada del fàrmac o si presenten símptomes com ara respiració entretallada o edema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT