PUBLICITAT

L'Open d'Andorra pot viure l'últim any sense pertànyer a la ISU

  • La nova junta de la Federació vol que entri en el calendari de la Unió Internacional
I. MOURE
CANILLO

Periodic
Palmitjavila i López, ahir en la presentació de l'Open d'Andorra 2010. Foto: EL PERIÒDIC

L'Open d'Andorra compleix aquest cap de setmana la onzena edició i aquesta podria ser la última sense pertànyer a la Unió Internacional de Patinatge (ISU) ja que la nova junta que va entrar en la Federació Andorrana d'Esports de Gel (FAEG) vol que entri en el calendari del màxim ens internacional.

El president de l'entitat tricolor, David Palmitjavila, va assegurar que la competició de Canillo «té un cert renom» i que «estem treballant» perquè passi a ser una competició oficial internacional per «consolidar el campionat» i dotar-lo d'un reconeixement segons Mitjavila «que sigui similar al que representa el Borrufa» d'esquí alpí.

La onzena edició, però, no tindrà tans països en representació a causa de la crisi. «Les Federacions que tenim lluny com Holanda i d'altres que acostumaven a venir no poden per motius econòmics», va reconèixer Palmitjavila. Per tants seran nou procedents d'Espanya, un de França i l'Andorra Club Gel. En total hi han confirmats 69 participants que segons explicava ahir el president de la FAEG «podrien haver estat més» però que la organització ha preferit mantenir el nivell elevat i no permetre l'entrada d'altres de menys categoria. «Per a Espanya aquesta competició serveix com a última pedra de toc per al seu Nacional i tindrem clubs com el Puigcerdà, el Jaca o d'altres de primera línia», va assegurar la responsable de la Comissió de Patinatge, Mònica López.

vàlid per al Nacional / Per part d'Andorra participaran en l'Open Cristina Bo Foguet, Maria Palmitjavila, Rita Pereira i Alexandra Segura en la categoria alevina; Cristina Martínez i Tània Margarido en la infantil; i Cristina Areny en la júnior.

Però l'Open serà també puntuable per al Campionat Nacional, en el qual també hi prendran part les patinadores de categoria debutants Shailin Barnstead, Lara Areny, Andrea Camp i Mireia Mandicó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT