PUBLICITAT

Barcia inaugura la rotonda de la Comella i diu que el següent pas és la de Prada Casadet

  • Diu que en temps de crisi s'han de fer estructures imprescindibles que aportin millores
  • El nou punt rodó viari millora la mobilitat i la seguretat
barcia
El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, talla la cinta inaugural de la rotonda de la Comella, acompanyat per la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Foto: ANA / N. M.
La rotonda de la Comella i la canalització del marge dret del riu Gran Valira en el tram que va del Pont de Casadet al Pont de Tobira han estat inaugurats aquest dijous al matí pel ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay. Barcia ha destacat en el seu discurs la millora que suposen les obres, tant en l'àmbit de la mobilitat, pel que fa a la rotonda, com en la seguretat, sobretot per la canalització del riu, que havia provocat desbordaments i inundacions. Ha indicat que això suposa una millora de la zona d'accés a la parròquia d'Andorra la Vella, i que de cara al 2011, el Govern ha previst al pressupost una nova rotonda a Prada Casadet. En aquest sentit ha dit que si a la primavera es poguessin començar les obres, la rotonda podria estar enllestida abans del Nadal de l'any vinent.

Durant el discurs d'inauguració de la rotonda de la Comella i la canalització del marge dret del riu Gran Valira en el tram que va del Pont de Casadet al Pont de Tobira, el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, ha agraït als propietaris que van cedir els terrenys, i ha fet especial menció a Maria Maestre Pal, que va morir aquest dilluns.

A l'acte d'inauguració hi han estat presents Gerard Barcia, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural, Vicenç Alay, la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, el cònsol menor, Josep Vila, el conseller de Joventut i Participació, Patrick Bosch, i entre d'altres, l'exministre i impulsor del projecte, Xavier Jordana, a qui Barcia ha fet entrega d'un tros de la cinta inaugural.

Barcia ha explicat que en aquests temps de crisi, les obres que es poden dur a terme són '"es d'estructures imprescindibles que aportin millores", com és el cas de les que s'han inaugurat aquest dijous al matí. Ha indicat que la rotonda serveix per ordenar el trànsit i que es dóna continuïtat al pas longitudinal de vianants limítrof al riu Valira, eliminant punts que anteriorment havien generat problemes. Ha recordat que en aquest tram els camions havien de fer maniobres, i que ara s'ha millorat l'entrada a Andorra la Vella.

D'altra banda, ha destacat que la rotonda s'ha intentat adequar a l'entorn en el que es troba amb el disseny que se n'ha fet, i que considera que s'ha aconseguit. Quant a les obres de canalització del riu, que ja s'han acabat, ha destacat que eren imprescindibles, ja que hi havia desbordaments i inundacions de la cruïlla i els terrenys adjacents, que ara s'han solucionat.

De cara a futurs projectes, el ministre d'Ordenament Territorial ha destacat la creació d'una rotonda que ha de complementar la que ja s'ha inaugurat, i que estaria ubicada a Prada Casadet. Segons Barcia, està prevista al pressupost del 2011, i si a la primavera se'n poguessin començar les obres, abans de les festes de Nadal de l'any vinent podria estar enllestida la rotonda que ha d'acabar de donar fluïdesa a aquest tram.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT