PUBLICITAT

Salut recomana als pacients tractats amb benfluorex que consultin al metge

  • La detecció d’un augment del nombre de valvulopaties e va causar la retirada del mercat d’aquests fàrmacs
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Departament de Salut ha ampliat les recomanacions per als pacients tractats amb benfluorex, durant més de tres mesos, entre el 2006 i el 2009. La direcció de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut, Benestar i Treball ha enviat aquestes recomanacions a la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, farmacèutics, metges i a la Caixa Andorrana de Seguretat Social en relació a la retirada el 30 de novembre del 2009 dels medicaments que contenen benfluorex. La detecció d’un augment del nombre de valvulopaties en pacients tractats amb aquests medicaments va causar la retirada del mercat d’aquests fàrmacs.
Els medicaments amb aquest principi actiu estaven indicats com a tractament en pacients diabètics amb sobrepès que es comercialitzaven a França amb els noms de Mediator, Benflurolex Mylan 150 mg i Benfluorex Qualimed 150 mg. Tot i que el 26 de novembre del 2009 es van donar les recomanacions adreçades als pacients que en aquell moment estaven sent tractats o havien estat tractats amb benfluorex, Salut informa que noves dades permeten establir que el risc de desenvolupar una complicació valvular, malgrat que es tracta d’una complicació rara, s’incrementa en els pacients que han pres benfluorex durant un període de tres mesos o més. Aquest risc apareix principalment durant els dos primers anys d’ús del medicament, i persisteix durant els dos anys següents de la suspensió del tractament, disminuint a partir d’aquell moment.

En conseqüència, es recomana als pacients que hagin pres benfluorex durant un període mínim de tres mesos en els quatre últims anys de comercialització dels medicaments (2006-2009), que consultin amb el seu metge per tal que aquest descarti qualsevol problema valvular. Aquesta recomanació és per aquells pacients que no s’hagin fet una revisió com a conseqüència de les recomanacions realitzades al novembre del 2009. Així mateix, també es recomana que els pacients que presentin símptomes com respiració entretallada a causa de l’esforç, edema als membres inferiors o fatiga inexplicada que puguin fer pensar en un problema valvular, consultin el més aviat possible amb el seu metge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT