PUBLICITAT

¿I si el consens perdurés?

  • L'entesa entre dues forces antagòniques deixa incògnites i un regust agredolç
M. R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Eusebi Nomen i Jaume Bartumeu, a lúltima sessió del Consell. Foto: TONY LARA

L'important pacte social que PS i ApC van presentar ahir va posar de manifest la possibilitat d'arribar a una entesa entre el grup amb majoria simple i la minoria a la Casa de la Vall. Va quedar per a molts un regust agredolç en constatar que els últims mesos podrien haver estat més fructífers del que ho han estat si les dues forces haguessin donat continuïtat al primer gran pacte i fins ara únic significatiu de la legislatura: la investidura de Bartumeu.

Preguntats precisament per aquesta sensació contradictòria, els presidents de PS i ApC, Francesc Rodríguez i Eusebi Nomen, que de fet són els que van aportar la rúbrica a les proposicions, van fer valoracions diferents. Mentre que Rodríguez va explicar que ahir no era el dia per aquest tipus de reflexions i que, en qualsevol cas, les lleis socials han deixat «al marge» altres «possibles discrepàncies», Nomen va assenyalar que l'acord demostra com els crítics amb ApC «s'equivocaven».

«No anirem a eleccions»

I a partir d'aquí, el líder d'ApC va deixar caure el seu particular globus sonda: «Estic convençut que no anirem a eleccions», va dir, afegint que «hi ha molt camí en aquesta legislatura». El problema, però, és que aquesta sintonia arriba tard.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT