PUBLICITAT

RMD presenta recursos de súplica en l'afer Dos Valires

  • L'empresa responsable de la bastida reacciona als autes del Constitucional
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les obres del Dos Valires Foto: EL PERIÒDIC

Després dels dos autes del Tribunal Constitucional que no accepten a tràmit els recursos d'empara que RMD Kwiform havia presentat reprovant el pèrit judicial Michel Virlogeux, d'una banda, i demanant la nul·litat del procés judicial per l'esfondrament d'una de les estructures del túnel dels Dos Valires que va causar cinc morts, de l'altra, els representants de l'empresa responsable de la bastida entraran avui els recursos de súplica pertinents. Tal com recollia ahir l'ANA, l'objectiu és que el Constitucional valori de nou la reprovació de l'enginyer perquè, segons ells, hi ha una presumpció d'imparcialitat i també perquè invalidi el procés judicial, ja que els actuals imputats d'RMD haurien estat interrogats «amb to incriminatori» i sense la presència d'advocats en les primeres declaracions com a testimonis.

El recurs de súplica que RMD Kwiform Iberica presenta al Tribunal Constitucional perquè revisi la no admissió a tràmit del recurs d'empara recusant el pèrit judicial, Michel Virlogeux, i la resta dels pèrits nomenats, es basa en el fet que la batlle instructora del cas, en l'aute de data 4 d'agost del 2010, no analitza en profunditat la condició de neutralitat i imparcialitat posada en dubte per la defensa d'RMD. És a dir, la revocació d'RMD no es basa en «una amistat manifesta» de Virlogeux amb una de les empreses de l'UTE –Dragados–, sinó en una suposada manca d'imparcialitat. Segons acredita RMD, l'enginyer francès, un cop ja havia estat nomenat pèrit judicial, va participar el 9 de juny en una conferència magistral organitzada pel director tècnic de Dragados, Viartola Laborda, i que comptava amb la participació també del pèrit de l'empresa Hugo Corres.

Aquest fet trenca, segons la representació lletrada d'RMD, la presumpció d'independència i, per tant, s'estableix una pèrdua de confiança en qui elabora la prova pericial. Aquesta prova constitueix un element que es considera essencial per al procés judicial i va servir per acabar encausant vuit persones de l'empresa responsable de la bastida que sustentava l'estructura en el moment del formigonatge.

L'altre recurs de súplica, referent a l'aute del Constitucional que no admet a tràmit l'empara sobre la nul·litat del procés judicial, insisteix en què els interrogatoris fets als testimonis els dies 15 i 17 de febrer, davant de la Policia, es van realitzar amb to incriminatori.

Reacció als autes publicats / El Bopa publicava ahir l'aute pel qual el Tribunal Constitucional no admet a tràmit el recurs d'empara presentat per l'empresa RMD Kwiform Iberica contra l'aute del 4 d'agost per una presumpta vulneració a un procés degut, en l'afer que investiga l'accident del túnel dels Dos Valires del 7 de novembre de l'any passat. Igualment, el Butlletí oficial feia públic un segon aute que no admet l'altre recurs d'empara presentat per la mateixa empresa. En aquest cas, RMD demanava la nul·litat del procés judicial pel fet de no haver disposat d'assistència lletrada en el moment dels interrogatoris.

Els recursos de súplica són, doncs, una reacció davant d'aquests autes i una manera d'insistir en els arguments que ha sostingut fins ara la representació de l'empresa RMD Kwiform.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT