PUBLICITAT

Pintat vol un únic parc d'animals i fer-lo amb el promotor del d'Encamp

  • Sant Julià negocia tenir una franquícia de National Geogràphic a Naturlàndia
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Joan-Enric Vives i Josep Pintat ahir, en la visita a la parròquia Foto: ANA / N. S.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, va anunciar ahir que estan negociant perquè hi hagi una sol parc temàtic d'animals. Per això estan en contacte amb el promotor de la proposta del mateix negoci a Encamp, Alain Arias. A més, també s'està intentant acabar de definir els serrells d'un acord amb National Geographic que passaria a tenir una franquícia a Naturlàndia, segons va informar l'ANA. «Tindríem reconeixement d'una empresa tant important com National Geographic», va dir Pintat. D'altra banda, el cònsol major va reivindicar que el vial de Sant Julià no es pot quedar aturat i va acusar el Govern de donar excuses.

El cònsol major de Sant Julià va aprofitar la visita de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives per fer un repàs per les accions dutes a terme per l'administració durant els dos últims mandats. Durant l'al·locució, el titular del Comú lauredià va explicar que s'han obert negociacions amb la persona que vol impulsar un parc temàtic d'animals al costat del llac d'Engolasters, Arias. La intenció és evitar que es construeixin dos negocis similars al Principat d'Andorra. La idea és buscar «solucions», va explicar Pintat que va afegir que seria de «coherència i lògica que no hi hagués una duplicitat d'ofertes. Això vol dir que si en podem posar un sol, ho farem».

Per la seva banda, el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va explicar que a ell no li preocupa que hi hagin dos parcs d'animals al país. Per al cònsol encampadà la postura de Pintat no és l'adequada i més quan prèviament ja s'havia criticat que el Govern havia donat una subvenció a Arias vinculant el parentiu de nebot que té amb Alís. El cònsol major d'Encamp va explicar que és l'empresari el que haurà de decidir quin dels dos comuns fa la millor proposta i va assegurar que a Encamp ell no forma part d'aquest projecte per la relació familiar que té amb Arias.

A més, Pintat també va explicarque s'estan duent a terme negociacions amb l'empresa National Geographic per a poder tenir-ne una franquícia a Naturlàndia. Així, la botiga que ja hi ha actualment a l'ecoparc s'adaptaria a totes les branques de negoci de la multinacional. El procés per arribar a una entesa es troba en una fase avançada ja que les dues parts han arribat a un acord però en falta la ratificació. Segons el cònsol major, el pacte no sols duria una botiga sinó que s'aconseguiria ?el reconeixement d'una empresa tan important com National Geographic'.

MÉS TEMPS PER COMPRAR ACCIONS / El consell d'administració de Camprabassa va decidir ampliar el termini una setmana, i el Comú va acordar extendre fins al 10 de desembre el període per poder adquirir accions de Naturlàndia. En aquest sentit, Pintat va detallar que la compra d'accions és superior als dos milions d'euros.

D'altra banda, el cònsol lauredià va tornar a carregar contra el Govern en relació a la variant que passa per la seva localitat. «Com a cònsol major no puc passar per alt que una infraestructura d'aquestes característiques es quedi encallada enmig de la plaça Laurèdia», va dir Pintat que, a més, va afegir que l'Executiu els dóna «excuses de mal pagador». El mandatari va demanat que es prioritzin les inversions, s'optimitzin els recursos i que s'acabin les obres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT