PUBLICITAT

Nova col·lecta de sang per l'acord amb Catalunya

  • Els homosexuals podran donar sang per primer vegada al Principat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marina Geli i Sílvia Bonet, ahir a Puigcerdà Foto: SFG

Andorra acollirà una nova col·lecta de sang a principis d'any, que se sumarà a les dues que es duen a terme amb col·laboració amb el Banc de Sang de Tolosa. Aquesta nova col·lecta és fruit de l'acord signat entre Andorra i Catalunya el passat mes de setembre. De fet, la reunió que van mantenir ahir la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, va servir per deixar constància que s'estan ultimant els detalls del conveni que farà possible el desplegament d'un programa de campanyes de sang amb Catalunya que permetrà que el Banc de Sang i de Teixits de Barcelona esdevingui subministrador del Principat.

La ministra Sílvia Bonet va afirmar que aquesta campanya permetrà que determinats col·lectius, com l'homosexual, puguin ser donants amb aquesta tercera col·lecta de sang anual. Una qüestió inèdita al Principat, ja que fins ara estava prohibit.

La trobada entre Bonet i Geli, que se va celebrar a Puigcerdà, va servir per constituir una comissió mixta de treball integrada, per part andorrana, pel director de Desplegament Estratègic del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, Josep Maria Casals, i per la directora de Recursos Sanitaris del Ministeri, Carme Pallarès; i per part catalana, pel gerent de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran de l'Institut Català de la Salut, Victorià Peralta, i pel responsable de l'Oficina de Relacions Internacionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Dedeu. Ahir també es va acordar que la primera trobada d'aquesta comissió es produirà la primera setmana de desembre a Andorra.

Un dels primers temes que es tractaran a la comissió mixta andorrano-catalana fa referència a la col·laboració en matèria d'emergències mèdiques entre els dos territoris, després que Andorra ja disposi d'un helicòpter medicalitzat biturbina que permet el trasllat de malalts als hospitals de referència en qüestió de minuts. Altres acords de col·laboració que es tractaran en futures trobades fan referència a l'àrea de psiquiatria i al servei de diàlisi dels respectius territoris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT