PUBLICITAT

Més guardons en la Nit de l'Esport

  • El Govern entrega avui els premis al millor equip i als millors esportistes masculí, femení i promesa del 2009
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Laura Sallés fa una clau en un combat als Jocs de Xipre. A la galeria fotogràfica tenim la selecció de vòlei i Mònica Ramírez. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell Andorrà es va reunir el passat 5 de novembre en sessió ordinària per aprovar l'ampliació dels premis que es lliuren a les vuit de la tarda d'avui al Casal en la cerimònia anual de la Nit de l'Esport.

Els reconeixements, corresponents al 2009, seran al millor equip i enlloc de donar-se un altre al millor esportista s'ha detallat un per al més destacat de la categoria masculina, un de la femenina i un com a jove promesa. L'executiu no va fer oficials els tres candidats de cada categoria i davant d'això aquest rotatiu ha decidit citar molts dels resultats més destacats.

Com a millor equip cal destacar l'esport del bàsquet com a gran candidat amb a l'ascens del River a LEB Plata i el bronze de la selecció als Jocs de Xipre. Tindrà més competència referent a la gran cita dels Petits Estats amb la plata del combinat de vòlei, els bronzes del de judo i tennis amb Vila i Poux i la plata de en vòlei platja amb Folguera i Salvador. Ariadna Tudel i Sophie Dusautoir tenen opcions pel bronze en l'Europeu d'esquí de muntanya i també el Matecosa Sant Julià de futbol, campió de Lliga, Supercopa i primer equip que supera una ronda europea, en la Champions.

Com a millor esportista femenina la competència és enorme; Tudel va vèncer en ciclisme la Titan Desert i va fer història en córrer el Tour i el Mundial (amb abandó en les dues cites). La judoca Laura Sallés és favorita per l'or a Xipre, on Cortesao va ser tercera en gimnàstica i cal destacar el 19è lloc de Mireia Gutiérrez en la supercombinada dels Mundials d'esquí alpí i el 7è de Dusautoir en la Copa del Món d'esquí de muntanya.

Del millor masculí destaquen els cinc metalls del nedador Hocine Haciane a Xipre, els dos de l'atleta Marcos Sanza i el 15è lloc de Lluís Marín als Mundials de boarder cros a Corea.

I com a promeses podrien optar Mònica Ramírez en fer rècords d'Andorra a Xipre i als Mundials de natació amb 16 anys o Carmina Pallàs amb tres ors al Borrufa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT