PUBLICITAT

El 70% dels turistes veu bé els horaris establerts

  • Divisió d'opinions sobre el decret de tancament dels diumenges tarda
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Claudi Benet, amb els representants dels empresaris, comerciants i sindicats, ahir abans de la reunió Foto: TONY LARA

L'enquesta del CRES sobre els horaris comercials marca una tendència d'una gran majoria, d'empresaris, agents implicats, població i turistes d'estar d'acord amb els horaris actuals establerts dels comerços al Principat. De fet el 79% de la població, el 74% dels treballadors comercials, el 90% dels empresaris i el 70% dels turistes enquestats consideren que són adequats els horaris actuals.

L'opinió referent al decret derogat pel Govern sobre el tancament dels vuit diumenges a la tarda és més variada i es pot dir que dividida. El 41% de la població està en contra del decret i el 40% a favor. El 44% dels treballadors dels comerços estan a favor i el 39% en contra. Pel que fa als empresaris la majoria es mostra contrari. El 52% dels turistes consideren que el tancament dels diumenges no representa cap inconvenient.

La majoria dels empresaris, comerciants i sindicats coincideixen en que el decret no és la millor solució a la conciliació laboral i familiar, i que totes les parts estan disposades a negociar convenis laboral per aconseguir aquesta conciliació.

L'opció més elegida per tots els agents implicats enquestats és mantenir la situació actual dels horaris comercials. La majoria opta per la regulació i no tant per la liberalització comercial. El 39% dels empresaris està en contra de compensar el treball dels diumenges

El ministre de Turisme i Comerç, Claudi Benet va remarcar que els resultats d'aquesta enquesta poden servir d'eina per buscar noves formules i acords d'horaris comercials.

Per tot plegat, l'estudi publicat a la web del CRES recomana trobar un punt d'equilibri que ha de tenir en compte la importància del comerç dins l'economia andorrana i l'esforç dels empresaris per donar un bon servei als turistes, tenint presents les necessitats dels treballadors. Per aconseguir-ho, segons el CRES, caldrà negociar, i per fer-ho es necessita un marc legal que reguli la negociació i garanteixi el compliment dels acords.

L'enquesta es va començar a engegar en em es de maig, en juliol es van fer les enquestes a la població i agents implicats en agost i setembre es van analitzar les respostes, en setembre es van enquestar als turistes i fins ahir no es van fer públics els resultats. Segons va manifestar Benet aquests resultats no han condicionat la decisió del govern de derogar el decret de tancament dels vuit diumenges a la tarda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT