PUBLICITAT

El TS ratifica la sanció per l'accident al Dos Valires

  • El Govern va actuar degudament imposant la multa de 5.001 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La Seu de la Justícia Foto: EDUARD COMELLAS

El Tribunal Superior de Justícia va confirmar el 3 de novembre passat que el Govern va actuar degudament imposant la multa de 5.001 euros a la UTE constructora de la boca oest del túnel dels Dos Valires després del primer accident, que va tenir com a resultat la mort d'un treballador.

El Govern va recordar en un comunicat que el Tribunal de Corts ja havia afirmat amb anterioritat que s'havia actuat bé imposant la multa per no garantir adequadament la seguretat laboral dels treballadors amb la sentència que va emetre al març. Ara però, aquesta confirmació ha vingut per part del Tribunal Superior.

NEGAR ‘TOSSUDAMENT' LA REALITAT / El Govern va lamentar públicament que les empreses Dragados, Dragasa i Treballs Públics Armengol volguessin negar «tossudament l'evident incompliment de la normativa laboral en matèria de seguretat en el treball que el Tribunal Superior ha confirmat ara».

Segons el mateix comunicat, la sanció que va imposar el Govern a la UTE constructora boca oest Dragados-Dragasa-TP Armengol el 14 de setembre del 2009 es va dur a terme després de constatar que l'obra no garantia una adequada seguretat laboral. La imposició de la sanció va ser fruit d'una inspecció després de la mort d'un treballador el 30 d'abril del 2009 perquè es va desancorar i va saltar damunt d'un tauler del passadís des d'una alçada de metre i mig i es va trencar el tauler.

D'altra banda, el Servei d'Inspecció de Treball va avaluar que els taulers de les passarel·les per on es circulava i treballava no garantien la resistència suficient i tampoc s'havien previst proteccions col·lectives suplementàries.

RESPOSTA AL RECURS / La UTE no va acceptar la multa de Govern i va interposar recurs contra la decisió manifestant que els taulons eren prou resistents i que no procedia la imposició ja que s'havien arxivat les causes penals. De la seva banda, el Govern va contestar el passat mes de maig que no es tractava de qüestionar la conducta penal de la UTE en la mort del treballador, sinó que en aquell cas es jutjava l'incompliment de la normativa laboral en matèria de seguretat en el treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT