PUBLICITAT

Miguel Pedregal: «L'ampliació de Caldea permetrà continuar sent la gran referència»

JOSEP ANTON ROSELL
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El director general de Caldea, Miguel Pedregal Foto: ONA MORANTE

Si fóssim a l'Edat Mitjana diríem d'ell que és un home alt, dret i fi com una espasa. El seu retrat ara seria el d'un executiu que tapa la seva agressivitat professional amb un somriure de bonhomia. La seva vida parteix de La Meseta, per passar per la Mediterrània i arribar al cor del Pirineu. La seva gestió és transparent com l'aigua, malgrat que l'aigua li treu més d'un espai per al somni. Ell és Miquel Pedregal, Director General de Caldea.

–La seva vida és la de rodamón

–Nascut a Madrid, la meva formació és mesetaria. Les Balears son el trampolí per la meva aventura professional i finalment Andorra és el país del Pirineu que passa a ser el meu gran repte.

–Vostè és un resident qualificat, però resident amb el que això implica en aquest país.

–Aporto el que sóc i el que sé. Crec que la vida és més vida en els llocs petits. El coneixement de els persones i el tracte directe amb tots fa possible una millor integració i un transvasament mutu de coneixements i experiències, que fan possible un caminar de la mà. La vivència sempre enriqueix per ambdues parts.

–I els resultats també.

–En un any i mig al Principat he fet una feina de la que no estic descontent. La transferència de la feina en un projecte que a la vegada va destinat a moltes persones és la manera de no tenir por de la gent, sobretot quan el paisatge d'aquest país és professional,treballador i molt seriós.

–Això sona bé, però és un joc de bones intencions.

–No s'ho cregui. Obrir-se al món vol dir captar els ciutadans del món i ser com ells per no frenar el desenvolupament mutu. Andorra és acollidora i per això sap obrir fronteres i ho haurà de fer encara més en el futur.

–¿Vostè què porta a la maleta quan va d'un lloc a un altre?

–Il·lusió per un altra forma de vida i desig d'integració. Però al cap i a la fi vaig lleuger d'equipatge, només amb el meu treball i la meva responsabilitat.

–¿Quina és la clau de Caldea?

–Formo part d'una empresa exitosa, amb un equip humà realment important i un Consell de Direcció amb una clara visió de negoci i futur. No puc demanar més. Amb aquets condicionants l'èxit o fracàs depèn sempre de totes les persones que anem en el mateix vaixell.

–¿Va de guai o prefereix l'equip?

–La meva preferència és sempre la de treballar en equip, perquè és bàsic. Sobretot si tenim present que Caldea agrupa a 150 treballadors que han mantingut l'empresa fins i tot en els moments difícils de la crisi.

–Per això tenen imitadors.

–Cert que vam ser els innovadors del turisme termolúdic. Però aquest primer pas no seria res sense els que tenen que venir a continuació i que no és altra que el gran projecte d'ampliació de Caldea.

–Un projecte d'ampliació que ja ha començat...

–Estem davant un repte per fer en 22 mesos el futur centre wellness de Caldea. Ho farà una Unió Temporal d'Empreses, Copsa-Locubsa, i el contracte és Claus en mà que no dona marge a desviacions pressupostaries. Tenim una inversió total de 43'1 milions d'euros dels quals 20'5 es destinen a la construcció del nou centre que, a la vegada i gracies a la solvència de Caldea serà finançat amb mitjans propis i que tindrà una superfície de 12.400 metres quadrats. Un projecte com aquest farà possible que Caldea segueixi sent la gran referència a nivell europeu.

–¿Caldea com a tal o el propi país?

–Molta gent visita Andorra per gaudir de Caldea. Però nosaltres actuem de politja transmissora perquè a la vegada el servei s'ampliï a altres sectors econòmics del país. Som referència i projecció de futur, perquè amplien el servei amb estades més llargues i possibilitat d'activitats paral·leles a la nostra.

–O sigui referència i visió de futur units.

–Amb un sentiment de millorar el país. Ho fem amb un edifici singular que ara ampliem. També perquè ens mullem en el dilema actual de restricció de despesa o inversió a favor de d'inversió com a manera i forma de progrés. El Consell de Caldea aposta fort, però amb els peus a terra. És necessari. Es pot fer. S'ha de fer. Amb valentia i coneixement.

–Tant de bo els surtin imitadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT