PUBLICITAT

Retret al Govern pel tracte que rep la reunió de cònsols

  • Els mandataris esperaven la presència d'Àlex Andrés en l'última trobada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell Foto: ONA MORANTE

Els cònsols de les set parròquies van lliurar ahir, a través de la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, un escrit al Govern pel qual deixen constància del malestar que senten pel tracte que reben les seves reunions periòdiques per part de l'Executiu. El detonant, pel que es desprèn de la informació recollida per l'ANA, és el fet que el gerent d'Andorra Turisme, Àlex Andrés, no assistís a la trobada de cònsols de començament de novembre, en contra del que s'havia acordat a l'anterior reunió d'Infoturisme del mes d'octubre. L'escrit fa referència explícita al fet que a l'hora d'elaborar el pressupost per al 2011 d'Andorra Turisme no es tingués en compte el parer comunal. Bonell afirma en el text que Andorra Turisme «va presentar una previsió comptable que reflectia aportacions econòmiques per part dels comuns sense que aquests estiguessin consultats» i retreu al Govern que, si la reunió de cònsols en el seu dia va ser vàlida per anar a buscar ajuda i col·laboració econòmica, «també ho ha de ser per participar-hi quan s'han de donar explicacions del que s'està fent o del que es pretén elaborar».

L'escrit que va presentar ahir Bonell davant de la Taula de Turisme i Comerç expressa «el descontentament vers el tracte que dispensa el Govern a la reunió de cònsols» en una matèria tan sensible com la turística. A més, els mandataris comunals «refusen la negativa constant del Govern de participar en aquestes reunions», que estan orientades a «facilitar el seguiment dels projectes conjunts».

Comprensió entre cometes / El text presentat per Bonell és comprensiu amb el fet que, per raons polítiques, l'Executiu no vulgui participar en les reunions de cònsols, però retreu que s'impedeixi la participació de tècnics per explicar, de primera mà, les iniciatives que es desenvolupen conjuntament. L'escrit recorda que les reunions de cònsols tenen ara l'aval de la Carta d'autonomia local.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT