PUBLICITAT

El River s'examina a la pista de l'altre gran favorit a l'ascens

  • El Clavijo també acaba de ser víctima del Tíjola després d'enlluernar en joc i resultats en l'inici de la LEB Plata
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Howard es baralla amb dos rivals sota la cistella, contra el Tíjola Foto:TONY LARA

L'inici del River Andorra en la segona temporada a la LEB Plata és calcada a la del seu pròxim rival. L'equip de Joan Peñarroya posa a prova avui la seva condició de favorit a la pista del Clavijo (21.00 hores), equip que també acaba de ser víctima del Promobys Tíjola després de meravellar en el començament de la Lliga tant en joc com en resultats.

Després de la primera derrota tots dos equips s'han de veure les cares al parquet. Toca patir. Serà un duel entre els dos grans favorits a l'ascens que forzosament deixarà l'equip perdedor amb dues derrotes consecutives que el poden distanciar del primer lloc. Es tracta d'un duel de titans, de dos plantilles tan completes que, jugant com ho estan fent, podrien sobreviure fins i tot en la LEB Or.

Favoritisme al river / Si el Promobys Tíjola era un dels pocs equips que per qualitat de plantilla podien doblegar el River, aquest té encara més potencial i a sobre juga davant del seu públic. Sigui com sigui l'entrenador del conjunt de la Rioja, Jesús Sala, es va desmarcar ahir amb unes paraules sorprenents: «El River és el màxim favorit per al primer lloc», posició que dóna l'ascens directe.

El cert, però, és que el Clavijo és l'equip amb més valoració col·lectiva de la tercera categoria del bàsquet espanyol, seguit, com no, de River i Tíjola. Està demostrant, per tant, que el rival a batre és ell tot i que el Tíjola, que va doblegar fa una setmana el Clavijo i fa quatre dies el River, s'ha consagrat com el matagegants.

Destaquen en la faceta anotadora de l'equip de Sala l'ala-pívot Mesa, que també és el jugador amb millor valoració, el base nordamericà Witt, que és també el millor assistent, i l'aler de San Cristóbal i Nieves Swanston. Només entre ells tres doten l'equip d'un ventall de recursos tant a la zona exterior com a la pintura que el fan imprevisible, tenint en compte que hi han d'altres a tenir en compte com el gran Sidnei de Santana, Sidao, Joseph Ott, Herrero o els joves Arévalo i Cristian García. L'única notícia mig positiva per al River és que Witt només ha entrenat un dia amb el grup perquè arrossegava una lesió i pot arribar amb certa falta de ritme a la gran cita. A més el seu suplent, Roberto Molina, és baixa segura per lesió per tant la direcció de l'equip no es troba en el millor moment. La mig mala notícia és que l'equip de la Rioja arriba amb les piles carregades i amb més temps de preparació per al partit, ja que el cap de setmana passat va tenir jornada de descans.

El river defensa el lideratge / Malgrat la derrota de divendres el River manté el lideratge tot i que Tíjola, Mallorca i Clavijo tenen un partit menys i poden igualar les estadístiques de l'equip de Peñarroya. La missió a superar és aconseguir la victòria en una pista que encara no ha vist guanyar l'equip visitant de que ho va fer l'Adepal Alcázar el passat 15 d'abril (78-84).

La clau pot estar en el joc a la pintura, on només Santana intimida amb els seus 2,15 metres o cusir-los a triples com va fer el Tíjola amb els alers Pérez i Rufián de canoners més enllà de la línia de 6,75. El River té més recursos en totes les zones, per tant mirarà de trencar la ratxa de sis mesos que suma l'equip de la Rioja sense perdre a casa. Aquest és un gran alicient per refer-se de la derrota de divendres i distanciar-se d'un dels principals enemics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT