PUBLICITAT

Una ILP que cau simpàtica

  • Els grups parlamentaris troben bé la iniciativa com a tal, però no es pronuncien de moment sobre el contingut d'una proposició de llei que prohibeix fumar
E.A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic, Josep Dallerès, rep la proposició de llei de mans dels promotors de la campanya, ahir Foto: TONY LARA

La iniciativa legislativa popular desperta simpatia entre els tres grups parlamentaris que formen part del Consell General. Ara bé, una cosa és la ILP com a tal i l'altra és el contingut concret de la proposició de llei que ahir va entrar a Sindicatura.

De fet, no hi ha cap dels tres grups –Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Grup Parlamentari Reformista i Grup Parlamentari Andorra pel Canvi– que s'hagi mullat i s'hagi pronunciat clarament en relació amb el text. Entre altres coses perquè ahir, quan els impulsors de la campanya van lliurar la proposició de llei al síndic general, cap dels grups no havia tingut accés al text.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va assegurar que, com a grup, encara no han tractat la qüestió. A títol individual, Rodríguez va qualificar de «molt positiu» el fet que un grup de ciutadans hagin decidit tirar endavant una ILP. «Que sigui sobre aquesta qüestió demostra, a més, que hi ha una preocupació de la ciutadania sobre el tema i que, com a mínim, s'ha de tenir en compte», va afegir.

Pel seu cantó, el president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, va voler felicitar la iniciativa ciutadana, abans d'analitzar «si es tracta d'un benefici o d'un perjudici per al conjunt de la societat». Gabriel entén perfectament «que es prohibeixi fumar en una clínica, però no pas al carrer, ja que a Andorra hi ha un sentit de la llibertat no coercitiu».

Finalment, Eusebi Nomen, president d'APC, es va oferir a «agilitar al màxim la seva tramitació», tenint en compte el risc que s'esgoti la legislatura abans d'hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT