PUBLICITAT

15 empreses, finançades pel Govern

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha avalat aquests 15 projectes empresarials amb un total d'1.457.280 euros, dels 12,5 milions de dotació inicial del programa. La Comissió Mixta ha avaluat 45 sol·licituds, de les quals n'ha desestimat 14. La resta de projectes (16) està en procés d'avaluació.

Fins a la data, un total de 45 empresaris han formalitzat les tramitacions administratives per poder-se acollir al programa de finançament privilegiat, en virtut del Decret del 3 de març del 2010 de qualificació d'interès nacional i social d'un programa destinat al finançament privilegiat d'empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors, i han dipositat les sol·licituds i els seus projectes de negoci al Servei de Tràmits de Govern, per a la seva avaluació per part de la Comissió Mixta.

Detalladament, 15 sol·licituds han estat valorades favorablement per la Comissió mixta constituïda per a l'avaluació dels projectes presentats. La majoria dels beneficiaris de les ajudes del programa de finançament preferent ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit prop de les entitats bancàries de la seva elecció.

D'altra banda, la Comissió ha denegat 14 sol·licituds de finançament privilegiat, perquè, pel que fa a la seva tipologia, no complien amb els requisits establerts en el Decret. La resta dels projectes presentats, estan en curs d'avaluació per part de la Comissió, que ha augmentat la freqüència de les seves reunions per tal d'agilitar al màxim el procés d'avaluació per a la concessió dels préstecs. En aquest sentit, i atenent la creixent demanda dels empresaris, la Comissió mixta participada per membres de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, la societat pública Andorra Desenvolupament i Inversió, l'Associació de Bancs d'Andorra i el Govern d'Andorra, es reuneix cada setmana per valorar el projectes presentats, d'acord amb la seva missió, amb l'objectiu de facilitar l'accés a la inversió per al desenvolupament de les activitats econòmiques i empresarials previstes en aquests projectes.

La gran majoria dels projectes presentats preveuen la creació d'un nou negoci i el desenvolupament d'activitats innovadores i pioneres al Principat. Igualment s'han presentat projectes emprenedors, que pretenen arriscar mitjançant l'oferta de nous productes i serveis.

El programa destinat al finançament privilegiat d'empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors s'emmarca dins les iniciatives que ha dut a terme el Govern per impulsar la reactivació de l'activitat econòmica, com altres iniciatives dutes a terme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT