PUBLICITAT

Els ral·lis tempten Amàlia Vinyes de cara a la temporada 2011

  • La campiona de l'Espanyol de Resistència té dubtes sobre el futur: «Prefereixo la terra i el gel però no ho tinc clar»
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Amàlia Vinyes ha viscut una temporada difícil, plena de nervis per la igualtat en el Campionat d'Espanya de Resistència 2010, però el final, com en les pel·lícules americanes, ha estat feliç. Campiona absoluta del certamen, segona en la categoria D4 i amb la satisfacció de veure que el seu germà Joan també ha acabat en el tercer lloc del podi malgrat ser baixa en algunes carreres.

La pilot andorrana, l'única dona que ha competit en la Copa Superseat León, ha viscut una temporada difícil de superar i ella promet més guerra de cara al 2011, però confesa que no té clar en quin campionat: «No he pensat res encara, entre altres coses perquè encara em queda alguna carrera abans d'acabar l'any, però tinc clar que vull continuar», va avançar.

Sobre les preferències que té Amàlia va sorprendre alhora de fer preferències sobre les superfícies. Ha provat el ral·li d'Ourense i també ha competit a les G.Sèries dues vegades, camí d'una tercera. Sí, és multidisciplinar perquè prové d'una família apassionada pel motor, però té preferències: «El que més m'agrada és córrer en terra i en gel, més que en asfalt, ho reconec. Es derrapa més, l'adrenalina... M'agradaria fer algun ral·li, però ja veurem». I ha estat la formació el que l'ha fet decantar-se per inscriure's al Campionat d'Espanya de Resistència que ha guanyat: «M'interessava perquè s'aprèn molt en aquest certamen i més quan tens un mestre com és el meu germà Joan. Realment l'evolució ha estat fins i tot per sobre del que jo mateixa esperava i Joan ha estat fonamental en tot», va assegurar amb satisfacció.

Continua a Baporo / Baporo MotorSport ha estat la marca que l'ha donat suport mecànic al 2010 i Amàlia ha avançat que faci el que faci continuarà lligada a aquest equip. Després de la gran temporada que ha fet la pilota andorrana «encara» no ha rebut ofertes però sí que va desitjar que aquest títol «m'obri portes».

Passat i present / Sobre les sensacions que va viure el cap de setmana passat al Circuit de Catalunya Amàlia va confessar que els dies previs no li van treure la son, però sí que va patir «de tants nervis» tot i que va sentir-se alliberada perquè «tot va sortir com desitjava». És a dir, ella campiona, el seu germà tercer i la seva parella, Marc Terol, segon. Millor impossible.

I abans de posar punt i final al 2010 Amàlia té previstes un parell de cites en el calendari que acostuma a fer cada any. Una és les Quatre hores de Lleida de Resistència, que es disputa per equips de fins a tres persones i que ella farà, com no, amb Joan i Terol. I l'altra, les G. Series, una de les proves de més pes a Andorra que es al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa a principis d'any, abans que no comenci la temporada de motor a Espanya.

Allà hi serà ella per tercer any consecutiu, posant punt i final al curs amb una carrera que ella s'estima perquè va sense la pressió per obtenir resultats, perquè gaudiex de les derrapades i perquè corre a casa, en una cursa del seu país, cosa que no pot fer durant els deu mesos següents. Andorra té Amàlia Vinyes per estona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT