PUBLICITAT

El CACI detecta 32 conductes sospitoses durant el primer mes

  • La majoria, relatives a empreses estrangeres de transport, però també n'hi ha d'activitats immobiliàries i de serveis
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

El Centre d’Atenció Contra l’Intrusisme, que avui compleix el seu primer mes de funcionament ha analitzat durant aquest període un total de 32 consultes sospitoses d’intrusisme i/o competència deslleial en l’àmbit de l’empresa. D’aquestes 32 conductes sospitoses, 15 són referents a empreses estrangeres que realitzen activitats empresarials al país sense tenir l’autorització en els àmbits del muntatge i transport intern, l’estètica i la prestació de serveis informàtics així com la comercialització dels seus consumibles. Altres cinc han estat relatives a les professions immobiliàries. També hi ha d’activitats relacionades en serveis personals, industrials i de formació de persones físiques o empreses residents com a possibles competències deslleials i altres de l’àmbit de prestació de serveis tècnicosanitaris i de la compravenda de vehicles d’ocasió.

El coordinador del CACI i cap d’Unitat de Comerç i Inspecció, Xavier Granyó, va destacar que des del nomenament de Claude Benet com a ministre de Comerç la lluita contra l’intrusisme s’ha convertit en una de les prioritats del Govern i serveis del departament de Comerç i Duana han intensificat les seves tècniques. Val a dir que des de juny i fins ara es aquests departaments ja van detectar 79 possibles conductes d’intrusisme, de les quals 68 ja s’ha contactat amb les empreses corresponents, 32 s’ha aixecat acta com a inici de procediment sancionador i altres 11 ja han estat sancionades.

A l’espera que pugui tirar endavant el projecte de llei de reactivació econòmica que contempla un règim sancionador per a l’intrusisme, les sancions que s’apliquen són referents als departaments corresponents. Així les referents a transport poden anar de 150 a 300 euros i les de comerç de 300 a 600 euros. Aquestes no es té una garantia de cobrament segura. Les de la Duana són més cares ja que suposa 10 vegades l’import de la mercaderia i poden suposar 60.000 euros com en la darrera actuació d’intrusisme. Amb la nova llei s’estableixen sancions contra conductes intruses que van de 3.000 fins als 12.000 euros, més altres mesures complementàries com bloquejar l’activitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT