Vinyes es confirma campiona absoluta a la Copa d'Espanya

• Les puntuacions, ja oficials, situen l'andorrana 2a en la categoria D4, amb Joan 3er també a l'absoluta
MONTMELÓ

Rosell i Toril, al centre, flanquejats pels germans Vinyes, en el lliurament de trofeus de la categoria D4 del CER. Foto: FOTO ESPORT

Amàlia Vinyes va ser confirmada ahir com a guanyadora del títol absolut de la Copa d’Espanya de Resistència (CER) després d’assolir el primer lloc (després de la primera hora de competició) i el segon a la classificació global de l’última carrera, disputada al Circuit de Catalunya dissabte. L’andorrana va estar acompanyada, en aquest podi final, pel seu germà Joan que, després de l’actuació a Montmeló va aconseguir situar-se en la tercera posició del podi. De la mateixa manera, Amàlia Vinyes va ser segona a la categoria D4, a només un punt de la parella vencedora (Rosell-Toril). Joan Vinyes va ser aquí tercer.

Les sèries lliures de divendres van tenir un inici inesperat per als Vinyes, ja que les condicions de la pista eren molt diferents a les que esperaven trobar, i el Seat León tenia reaccions poc normals. Poc a poc van anar adaptant els reglatges. De tota manera al final de les sessions hi havia dubtes i tant Joan com Amàlia van revisar una i altra vegada la telemetria. Llavors Amàlia es lamentava de com pot canviar la situació en pocs dies: «Fa quinze dies competíem en aquesta mateixa pista en la prova de la Leon, el cotxe amb els mateixos reglatges, i tenia un comportament diferent».

Les sèries cronometrades van tenir un desenllaç molt favorable pels germans andorrans. Joan va aconseguir el millor temps (1min 59,690s) en la primera màniga, mentre que Amàlia el va emular a la segona amb un crono de 2min 00,867s. En aquesta ocasió la graella de sortida es formava sumant els temps dels dos pilots un fet que, aquesta vegada, no va afectar perquè el Seat León número 13 sortís des de la pole-position amb Amàlia al volant.

Al final dels cronos, la satisfacció predominava en el box de Baporo Motorsport, encara que tots eren conscients que el més difícil estava per fer. Segons Joan Vinyes, «els dubtes» inicials es van oblidar arribats a aquest punt. «Amàlia també havia estat molt eficaç, ja que havia rodat poc i havia marcat un gran crono», hi va afegir al respecte.

BONA CURSA final / La tàctica per a la cursa de dissabte era que Amàlia disputés la primera part i Joan la segona i més llarga. Per sort per a Vinyes i el seu equip, en aquesta ocasió la carrera es va desenvolupar sense problemes, van seguir l’estratègia marcada des de l’inici i això els va portar a la primera posició per davant de Rosell-Toril, rivals directes d’Amàlia en la lluita pel títol absolut del CER 2010. La segona hora de competició va seguir la mateixa línia, però aviat es van observar diferències anormals en la classificació i la possibilitat de què hi hagués problemes en els handicaps. Després de pocs instants es va confirmar aquest fet. Al final de la competició es va fer el podi de la primera hora de carrera i el de la segona, doncs van passar varies hores fins que poc abans del lliurament de premis del CER 2010 (21.00 hores) es va confirmar la segona plaça de la classificació i el títol per a Amàlia.

La incertesa pels resultats oficiosos de dissabte a la tarda va passar a alegria quan ahir es va confirmar la doble presència en el podi, amb Amàlia primera i Joan tercer en la categoria absoluta, i així el suspens va donar pas a la felicitat, que va ser completa per a l’equip Baporo Motosport, amb la segona plaça de Rosell-Toril.

Una vegada rebut el trofeu de campiona d’Espanya va tenir aquestes paraules d’agraïment per a les persones que l’han ajudat durant tota la temporada: «Li dono les gràcies a l’equip Baporo, a la meva família i en particular al meu germà Joan, i al meu company Marc Carol». «El suport que m’han donat durant tota la temporada ha sigut clau. Sense dubte el triomf és de tots», hi va afegir.

L’andorrana suma una victòria que li pot obrir les portes al futur, ja pot presumir de ser campiona de la Copa d’Espanya de Resistència, una competició en què ha donat mostres del seu potencial al volant d’un vehicle com el Seat León, amb el qual també ha competit durant tota l’any a la competició monomarca i fins i tot a una cita de l’Eurocup.