• El líder Matecosa i Lusitans no fallen; primer triomf del Bar la Fira a Primera
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El capità de l'Escale Àlex Martínez refusa la pilota molestat per Juli Sánchez en derbi colomenc, ahir a Aixovall. Foto: TONY LARA

L’Escale Santa Coloma va ser el gran perjudicat en l’inici de la segona volta a Primera en perdre el derbi colomenc contra el Pidasa per 1-2. Aquesta derrota allunya l’equip de Lluís Miquel Aloy de la lluita pel títol, que ja està a cinc punts perquè el líder Matecosa Sant Julià no va fallar i també va sumar els tres punts el Lusitans per continuar empatat a punts amb el Pidasa i a un punt de la primera posició. Cal destacar també la primera victòria a Primera del Bar la Fira d’Andorra, l’únic equip de la part baixa que ha pogut sumar en aquesta jornada i que ha igualat encara més la lluita per eludir les posicions de promoció i descens directe.

un penal a beto marca el derbi / El derbi entre Pidasa i Escale va estar marcat per un penal a Beto a la mitja hora de la segona part i amb 1-1 que va suposar també l’expulsió d’Àlex Martínez amb vermella directa. Juli Sánchez va enganyar Rivas des dels onze metres.

Fins llavors la Primera part va ser del color groc de l’Escale, també a causa del gol matiner de l’home que va desequilibrar el partit amb els dos gols del Pidasa, Juli Sánchez, que va aprofitar una pentinada de Beto per engaltar la pilota des del balcó de l’àrea i enviar-la a la red al minut 10. Això va obligar l’Escale a dur la iniciativa i d’ocasions clares per empatar en va tenir. Les que més, al minut 19, quan Fité va salvar a la línia de gol un xut a boca de canó de Boris amb Ricky ja batut, després d’una gran jugada de Bernat; i acte seguit Bernat de nou va xutar a les mans deRicky quan l’encarava. A la mitja hora va arribar l’1-1 després d’una pilota morta a dins de l’àrea petita que Àlex Roca no va desaprofitar.

Començava un nou partit, el de sempre entre els equips de la part alta: massa preocupacions defensives, massa lluita pel mig del camp i massa absència d’ocasions. El Pidasa, sobretot en la segona part, va tractar d’aconseguir que la batalla fos més a prop de l’àrea rival però d’ocasions, tret d’una de Beto al minut 63 que va xutar amb la ungla en un colze a colze amb Rivas, ni una fins el penal.

El Matecosa va vèncer el Construccions Modernes Inter d’Escaldes per 0-2 amb gols de Sebas al minut 30 –que seria expulsat per doble groa al minut 70) i Víctor Hugo al 32. El Bar la Fira d’Andorra va remuntar el gol d’Izquierdo al minut 20 amb gols d’Arroyo (35’ i 82’), Estragues (47’) i Duarte (55’). I el Lusitans va vèncer per 2-0 el Gestions JR Principat amb gols de 1-0; Felipe Barros al minut 28 i Juan Raya al 91.