PUBLICITAT

Sallés puja al podi a una prova de la Copa d'Europa A

  • La fita, a l'Open d'Espanya de Marbella
EL PERIÒDIC
MARBELLA

Periodic
Sallés, durant un combat dels Jocs de Xipre. Foto: TONY LARA

Laura Sallés va fer història ahir després d’aconseguir penjar-se la medalla de bronze a l’Open d’Espanya de Marbella, prova de la Copa d’Europa de categoria A. L’andorrana va complir amb una competició molt exigent, després d’entrar a la repesca i derrotar allà l’espanyola Fátima Ribot, després de quatre combats molt intensos en la categoria -63kg.

Sallés continua la seva preparació de cara als Jocs dels Petits Estats d’Europa de Liechtenstein i ho fa amb bons resultats. El bronze d’ahir suposa el primer podi per una judoka andorrana a una prova d’aquest nivell internacional. Sallés va debutar ahir al matí a la seva categoria davant una de les joves promeses del judo espanyol, Saray Padilla, la qual havia estat campiona d’Espanya cadet en tres ocasions i a la categoria júnior és una de les competidores que sonen per al futur. Amb tot, Padilla va haver de claudicar davant de la pressió de Sallés, la qual va tancar el combat en menys de dos minuts.

En la segona cita, Sallés es va tornar a mostrar amb molta força i confiança, i va derrotar altra espanyola, Blanca Turrado, en dos minuts i mig de lluita.

D’aquesta manera Sallés s’acostava a les medalles, ja que entrava en les semifinals. El quadro va voler que s’enfrontés en la penúltima lluita contra la portuguesa Ana Cachola, la qual va vèncer per ippon Sallés en un combat llarg en què les dues es van estudiar molt.

Però el paper de Sallés no va acabar amb aquesta derrota, perquè la repesca estava al seu abast. L’altra espanyola, ara Fátima Ribot, era l’únic que havia de superar per obtenir la medalla. Així, l’andorrana va derrotar Ribot i va aconseguir penjar-se la medalla de bronze en l’Open d’Espanya de Marbella i, el que és més important, en una prova de la Copa d’Europa de categoria A. El podi de la categoria -63kg femenina va estar liderat per l’espanyola Isabel Puche, segona va ser la portuguesa Ana Cahola, i terceres Sallés i Turrado.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT