PUBLICITAT

¿Segur que no hi ha polítiques de motivació?

RAFA MORA
Periodic
El pavelló de Govern, dimarts passat en el duel BP-Barça. Foto: TONY LARA

Comptin vostès mateixos a la imatge de Tony Lara el número de persones que eren al pavelló de Govern dimarts passat poc abans de començar el partit de Divisió de Plata entre el BP Andorra i el FC Barcelona B Alusport. Si ja ho han fet, ja saben que en sumen 14, encara que són 15 si hi afegim les ulleres que surten a la cantonada de baix a l’esquerre, d’un altre atrevit. Ara, si volen seguir jugant, comptin les que hi ha a la pista: 19. És cert que aquestes xifres són irreals, perquè la imatge només capta una part del pavelló, però ho analitzo: Allà baix, amb els 12 convocats per equip, dos tècnics per club, dos delegats, els dos àrbitres, un fisio i la persona de la taula que mou el marcador i les dades, sumen 34 persones. A dalt, segons em vaig encarregar personalment de sumar quan els àrbitres xiulaven l’inici del matx, n’hi havia 27 espectadors, sumant entre ells el palquet, la periodista del Més Andorra, el del Diari d’Andorra, el del diari Bon Dia, el de la tele i el seu càmera. 27. En fi...

Quan el matx va avançar, per la boca de vestidors es van veure les cares dels jugadors del River, que miraven més la graderia que no pas el que passava al terreny de joc, on el BP Andorra donava una lliçó de fubol sala al filial del Barça. Ells també feien recompte. A la mitja part, el públic va augmentar fins els 47 espectadors, i així la premsa, amb consens, vam publicar als periòdics del dia següent que l’assistència havia estat de 50 (per arrodonir).

Divendres passat, durant una roda de premsa a la seu del FC Andorra on l’entrenador del BP, Xavier De la Rosa, explicava els motius de la seva absència al matx contra el Jaén del cap de setmana anterior per ser a la marató de Nova York amb el permís del club, aquest periodista que escriu li va preguntar al director gerent de l’entitat, Emili Puig, per la qüestió del públic. La resposta, textualment, va ser la següent: «Les jornades entre setmana són complicades. L’equip ho està donant tot i està guanyant i el públic ha de reaccionar». Preguntat de nou si des del club es plantejaven alguna campanya de captació de públic, Puig hi va insistir: «Ha de ser la gent qui ha de reaccionar».

La veritat és que dissabte, que no era dia entre setmana, tot i que sí que és cert que en un horari diferent -les 20.00 en compte de les 18.30, com és habitual-, el BP va rebre la Unión África Ceutí, conjunt davant del qual va donar una altra lliçó de futbol sala. A la graderia, els de la premsa vam fer una ullada a la situació i, de nou amb consens, vam calcular un centenar de persones.

¿És cert que és el públic qui ha de reaccionar? ¿No hi ha polítiques de motivació per a l’afició? ¿Segur? La temporada passada, entre la gent del Sant Julià -aquest any ni això-, alguna banda de música que es presentava de tant en tant, un sorteig de premis i iniciatives semblants, la graderia era una altra, encara que tampoc no per donar salts d’alegria. I el BP, d’espectacle també en donava.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT