PUBLICITAT

Amàlia Vinyes, primera i Joan tercer al CER a l'espera que sigui oficial

  • L'entrega de premis es fa amb els andorrans al podi sense la classificació oficial definitiva
EL PERIÒDIC
MONTMELÓ

Periodic
El Seat León dels germans Vinyes (al mig de la imatge) en un dels revolts del circuit de Montmeló amb el cotxe verd de Rosell a la dreta, ahir. Foto: FOTOESPORT

Hi han coses difícils d’assimilar i el que va fer la organització del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2010 ahir a Montmeló és una d’elles. La última prova del certamen, en la qual Amàlia Vinyes era líder i es jugava el títol tant en la categoria absoluta com en la D4, va acabar a primera hora de la tarda després de gairebé tres hores de retard, però a última hora de la nit encara no s’havien publicat els resultats oficials de les dues carreres i, per tant, tampoc els definitius del campionat.

El que sí que va fer la organització va ser tirar endavant amb l’entrega de premis, cosa habitual en el món del motor tot i que hi han possibilitats que els que han rebut els trofeus després hagin de tornar-los si finalment hi han canvis en la classificació.

I entre els protagonistes en el podi hi havien els germans Vinyes: Amàlia com a campiona absoluta del CER, segons Pol Rosell i Miguel Toril i tercer Joan. Els dos andorrans també van ser premiats amb dos trofeus, els de segons classificats en les carreres d’ahir que teòricament els ha permès ocupar la primera i tercera posició definitiva. El que no es va fer en l’entrega de trofeus va ser premiar als guanyadors de les diferents categories; Amàlia Vinyes era líder en la D4 i si no s’endú el títol, també quedarà entre els tres primers amb tota seguretat. Aquí la organització sí que ha decidit esperar a tenir els resultats definitius. Evidentment ahir els dos corredors andorrans, sobretot Amàlia, tenien una alegria continguda per la situació surrealista que estaven vivint –tot i que tots dos ja saben que aquestes situacions tan poc habituals com estranyes en aquest esport–, ja que pot ser que un dia d’aquests els obliguin a tornar els trofeus que ahir els van entregar per celebrar el final de festa de la temporada 2010.

els hàndicaps, el motiu / El motiu pel qual es va celebrar l’entrega de trofeus sense que s’haguéssin fet públics encara els resultats oficials es deu a que efectivament, els germans Vinyes van acabar segons en la primera i la segona carrera i que amb aquesta posició, afegida a la dels altres pilots, s’han pogut fer les classificacions provisionals.

Però falten per revisar els hàndicaps que es van produir en la jornada d’ahir i que poden acabar influint en les classificacions finals. Dits hàndicaps són una mena d’afegits de temps que s’apliquen a cada pilot o equip en funció de si és professional, si un equip ha fet canvi de corredors, si s’ha fet alguna entrada a boxes...

Segons ha pogut saber aquest rotatiu avui, si no hi ha res d’estrany, es confirmaran les classificacions definitives i es podrà saber si finalment Amàlia Vinyes s’endú el títol en la categoria D4 i completa, per tant, la millor campanya com a pilot de cotxes que la permetin buscar objectius més ambiciosos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT