PUBLICITAT

Gutiérrez engega el curs amb una desqualificació en la Copa del Món

  • La corredora de la FAE s'enforquilla amb una porta en la primera mànega de l'eslàlom
EL PERIÒDIC
LEVI

Periodic
Mireia Gutiérrez, en la cita 'indoor' Copa d'Europa de la Copa d'Europa, l'any passat a Amneville. Foto: AGENCE ZOOM / CHRISTOPHE PALLOT

Mireia Gutiérrez va donar ahir el tret de sortida a la temporada per als corredors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). La referència femenina en alpí afrontava, a més, tota una prova de foc per començar, amb una Copa del Món a l’estació finlandesa de Levi.

No va anar bé el debut, ja que Gutiérrez va ser desqualificada quan disputava la primera mànega del segon eslàlom que acumula en el seu currículum esportiu corresponent a la cita mundialista. L’andorrana va superar la zona intermitja amb una marca de 26,17 segons, amb una diferència d’1,33 respecte de la primera classificada, l’alemanya Maria Riesch. Va ser en la segona part del recorregut, a la part més pronunciada del mur, quan va perdre el ritme que portava i es va enganxar amb una de les portes per veure’s obligada a abandonar.

L’objectiu fixat era el d’acabar entre les trenta primeres classificades en el primer parcial, després de l’excel·lent estat de forma amb el qual la veien els seus entrenadors de l’equip Nacional de França que la van acompanyar a aquesta primera cita, Lionel Pellicier i Philippe Willmann. Tots dos van a ssegurar que el balanç «és positiu», opinió que obviament no es remet al resultat en concret, sinó per l’actitud durant la carrera: «Estava concentrada; ha esquiat durant el primer tram molt bé, com als entrenaments, sense deixar-se impressionar per l’esdeveniment», van indicar.

També la pròpia corredora va mostrar una visió positiva de l’eslàlom, en assegurar: «Fins que m’he enganxat estava esquiant bé. A un bon ritme i còmoda, per això estic contenta».

Perquè la temporada no ha fet més que començar i al principi la falta de competició des del maig –sense comptar tots els tests que hagi pogut fer durant la pretemporada, sobretot en terres sudamericanes– provoquen les retirades que, això sí, no deixen d’afectar en el rànquing internacional.

guanya schild / Riesch va ser la guanyadora de la primera mànega d’una prova marcada pel fred –menys vuit graus– però es va haver de conformar amb la segona en el podi final per darrera de l’austríaca Marlies Schild i per davant de la corredora local Tanja Poutianen, en una carrera que va aplegar 75 corredores de les quals 70 van completar la primera mànega.

Mireia Gutiérrez, que ja no entrena a les ordres del seu germà Marc, aquesta temporada d’hivern ha marxat a viure a Albertville on comparteix pis amb una companya del segon equip femení –Bailet Margot–, té previst tornar a França per continuar entrenant amb l’equip nacional gal, ja que fins a finals d’aquest mes no tornarà a competir, en unes curses FIS a l’estació de Val Thorens.

vidosa i esteve han d’esperar / De la seva banda els dos millors efectius del primer equip masculí, Roger Vidosa i Kevin Esteve, havien d’iniciar la temporada també aquest cap de setmana en les proves de la Copa d’Europa que havien previstes en la l’estació austríaca de Reiteralm, però la FIS ha decidit postposar les curses ja que l’estació no disposa de les condicions de neu necessàries per al bon desenvolupament de la competició. Es tracta de tres descensos, dels quals només un puntua per al rànquing europeu, i la nova data prevista és el 10 de desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT