PUBLICITAT

Onze sancions per malmetre la natura amb vehicles

  • Ordino constata una millora als boscos mig any després d'aplicar la mesura
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Un quad circula per un camí de natura. Foto: EL PERIÒDIC

El reglament sancionador per a les persones que accedeixen als camins rodats va començar a executar-se el passat 27 de maig. Gairebé mig any després després de l’aplicació de la mesura, el Comú ordinenc fa un balanç molt satisfactori de la seva influència per a reduir els actes d’incivisme als boscos de la parròquia. En total, s’han aplicat onze sancions a infractors.

Aquests onze sancionats per circular amb vehicles rodats espais naturals protegits van fer-ho amb quads i motocicletes. Concretament, i segons van informar fonts de la corporació, es va multar a un conductor de quad que va circular per camins rals, a sis motos de trial que van fer-ho pel Parc natural de la vall de Sorteny i a quatre motos d’enduro al camí de l’Angonella.

Les irregularitats han comportat l’aplicació de multes econòmiques, tot i que «de caràcter lleu», segons van informar les fonts de la corporació. La suma de les sancions arriba als 150 euros.

Aquesta ordinació comunal contempla, entre d’altres aspectes, que la circulació no pot superar els 20 quilòmetres/hora i que als camins que tenen una amplada mitjana inferior als 2,5 metres només hi poden circular els veïns. També es prohibeix la pràctica d’enduro i es limita la pràctica del trial. Les infraccions van de les més lleus, de 50 euros, a les molt greus, de 500 euros.

MILLORA SUBSTANCIAL DELS BOSCOS/ La corporació ordinenca va fer, mig any després, un balanç positiu de l’aplicació d’aquesta mesura. Durant la primavera i l’estiu de l’any passat els boscos de la parròquia havien quedat molt malmesos arran d’aquesta pràctica molt extesa entre els visitants amants del motor. Des del més de maig, i a partir de l’aplicació del reglament, aquesta conducta ha baixat, motiu que ha permès recuperar gran part de la natura. La mesura podrà veure’s ampliada properament en d’altres corporacions. A la Massana el cònsol Josep Maria Camp va assegurar que s’està treballant per seguir els passos de la parròquia ordinenca, per evitar que els conductors que fins ara anaven a Ordino vagin ara a la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT