PUBLICITAT

Llena destaca que l'accés a la Salut pels transfronterers és obra del PSC

  • El cap de llista de Lleida va estra envoltat per una nodrida representació del PS
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López, Llena i Bartumeu conversen poc abans de l'acte d'ahir. Foto: TONY LARA

El cap de llista del PSC a les eleccions catalanes per la demarcació de Lleida, Joaquim Llena, va visitar ahir Andorra per tal de demanar el vot dels residents catalans i dels transfronterers, tenint en compte que al Principat hi ha unes 12.000 persones que tenen dret a vot el pròxim 28 de novembre «i molts d’ells a Lleida». Llena va centrar l’acte que es va celebrar al Centre Cultural la Llacuna a explicar el seu programa electoral que també «afecta als catalans que viuen a Andorra», així com tota la feina feta durant els darrers anys des del govern de la Generalitat, com l’accés a la sanitat pels transfroteres.

El cap de llista, que és actualment conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, va destacar que fa uns mesos la consellera de Salut «va aconseguir que els transfronterers tinguessin l’accés a tots els serveis del sistema de salut català», una reivindicació històrica d’aquest col·lectiu.

Llena, envoltat d’una nodrida representació del Partit Socialdemòcrata encapçalada pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, va protagonitzar un acte que s’emmarca dins de «la visita tradicional que fa el PSC a Andorra sempre que hi ha eleccions al Parlament de Catalunya». Llena va explicar les propostes de la seva formació «partint d’una targeta de presentació que és la feina que hem fet al llarg d’aquests anys al govern d’entesa».

Llena va destacar el fet que s’hagi resolt una de les reivindicacions històriques del col·lectiu transfronterer, com és l’accés a la sanitat. Pel que fa a la resta de demandes, com és el dret a atur, Joaquim Llena considera que s’ha de resoldre entre el govern espanyol i el govern andorrà a través d’un conveni. En aquest sentit, va aprofitar per criticar l’esmena presentada per CiU al congrés dels diputats espanyol perquè considera que la seva «efectivitat és complexa si no hi ha un conveni signat».

«okupes» de les institucions / Els parlaments de Llena i Bartumeu durant l’acte d’ahir van girar al voltant del perill de l’auge de la dreta a Europa. «Els socialdemòcrates is socialistes mantenim els nostres valors, fins i tot quan la situació és complicada», va dir el cap de Govern en al·lusió al panorama desfavorable que les enquestes dibuixen per als socialistes catalans de cara al 28 de novembre. Bartumeu també va recordar la Declaració de Viella del 2000, en què els líders socialistes d’ambdós costats dels Pirineus i sota l’auspici de l’aleshores candidat a presidir la Generalitat, Pasqual Maragall, es van conjurar per aconseguir arribar a governar als respectius territoris.

Llena, per la seva banda, va fer un paral·lelisme entre la situació que viu el PSC a Catalunya i el PS a Andorra: «Ens fan sentir com si fóssim uns okupes a casa seva», va dir en referència a les respectives oposicions conservadores. Bartumeu, al seu costat, assentia amb el cap.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT