Senzillament, imparable

• Sisena victòria consecutiva davant de l'África Ceutí, amb altre 'hat-trick' de Paulinho, el tercer seguit
  • El resultat final de (5-0), amb un BP disposat a mostrar el seu segell
RAFA MORA

Paulinho xuta a porteria ahir, en un matx en què va tornar a marcar tres gols per sumar onze en el seu compte particular. Foto: TONY LARA

El BP Andorra sembla imparable. Suma set victòries a la Divisió de Plata, i amb la d’ahir, la sisena consecutiva. Poca broma. Xavier De la Rosa, que ahir sí va ser a la banqueta andorrana, va dir aquesta setmana passada que algun dia tot canviarà i que el seu equip perdrà, però mentre això no passa, el que toca és gaudir del seu joc, dels seus gols i de la seva solvència. Amb tots aquests ingredients, el BP va derrotar la Unión África Ceutí, un equip proper als andorrans a la classificació -fins ahir- però molt lluny futbolísticament. A més, tercer hat-trick consecutiu de Paulinho (contra el Jaén, contra el Barça i ahir), que ja suma 11 gols i és a només un del màxim golejador de l’equip, Marc Fernández, que ahir no va mullar.

El BP va sortir disposat a mostrar el seu segell. De la Rosa va jugar de sortida amb Cabinho dalt per donar-li consistència a una posició fonamental contra un equip com el Ceutí, ben plantat a la pista i amb molta intensitat defensiva. Però els moviments amb Aramburu, Marc Fernández i Moisés no acabaven de funcionar, i aviat va moure la banqueta amb Carlinhos, Llamas i Paulinho, i llavors les ocasions, que abans havien estat poques i no massa clares, van passar a fer més por als nordafricans. Amb tot, el Ceutí va tenir dues oportunitats claríssimes als tres i als cinc minuts, respectivament. En les dues, gràcies a les triangulacions en contraatac, que deixaven un jugador sol contra un Marimón gairebé superat. Per sort, cap de les dues es van transformar.

cárdenas ho para tot / El gol que no arribava per part de ningú va estar més prop dels andorrans quan Aramburu, als deu minuts, va marxar per la banda esquerra, va amagar i el seu xut va forçar el porter Cárdenas, el qual es va refer per aturar també la segona jugada amb xut de Cabinho. Cárdenas era el maldecap andorrà, perquè en cada ocasió local, allà estava ell i les seves cames, i les seves mans, i el seu pit.

El Ceutí, tot i no oferir gran cosa, tenia el perill en les cavalcades de Jacobo, que esperava la seva ocasió per sortir com una bala cap a la porteria de Marimón. Així, dos contraatacs dels visitants van posar a prova els nervis de la banqueta andorrana, quan en menys de 30 segons dues jugades gairebé calcades van deixar altra vegada sols els jugadors del Ceutí davant de Marimón, amb tot de cara per marcar. Les dues jugades, en el minut 13, van tenir el pal a tir de Barroso i la cama d’Aramburu a xut de Tirado, de salvadors. Però la justícia del futbol sala –a vegades existeix- va fer que just dos minuts després Cabinho marqués per Andorra aprofitant una bona acció de Paulinho per l’esquerre. El brasiler va amagar el xut i de segones va fer la passada de la mort a Cabo, que al segon pal va matar amb l’1-0.

de l’1-0 al 5-0 / El matx va arribar a la segona part amb l’avantatge andorrà i la sensació de què encara no hi havia res fet. De nou Cárdenas es va tornar a erigir com a protagonista parant tot el que anava entre els tres pals, però el BP insistia. Va ser Paulinho qui, als cinc minuts de la tornada de vestidors va aconseguir el 2-0 després d’una jugada per l’esquerre de Marc Fernández. Cabinho va batre Cárdenas per l’escaire amb un xut magistral. Només 49 segons després, una jugada pareguda, amb Marc Fernández de nou per la banda, va aconseguir fer una passada a mitja alçada a Nacho Llamas al segon pal, on va afusellar amb Cárdenas batut.

Aquest 3-0 deixava el matx gairebé sentenciat quan restava un quart d’hora per a la finalització, però el Ceutí, que ja no tenia res a perdre, va intentar treure’s el seu complexe d’inferioritat per buscar una remuntada impossible. Poc van durar les seves intencions, perquè al minut 32 Jona va controlar una pilota d’esquenes a la porteria, fent de pivot amb mestria, i la seva passada de cara a Paulinho el brasiler la va transformar en el 4-0.

La golejada era un fet, però ja se sap que no pot haver-hi confiances en aquest esport. Amb vuit minuts per davant, el BP va continuar la seva tasca de setge a l’àrea rival, mentre que el Ceutí no sabia si triangular, si deixar-ho tot en les opcions de cavalcada boja de Jacobo, o si jugar-se la golejada d’escàndol amb porter jugador. Sigui com sigui, la sort es va aliar amb els espanyols, perquè l’Andorra va tenir ocasions per fer un sac de gols. Els pals ho van evitar. Als 36 minuts, el travesser va ser l’enemic de Cabinho, i a la jugada següent, i per dues vegades, de Marc Fernández. Amb tot, el 5-0 va arribar gràcies a un xut llunyà, sec i ras de Paulinho, que feia el seu tercer particular.