PUBLICITAT

L'ALNA lamenta el retard del reglament de l'oci nocturn

  • El sector vol promocionar-se com un producte turístic amb un potencial important al costat del comerç i la neu
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joves ballant en un local d'oci nocturn del Pas de la Casa. Foto: EL PERIÒDIC

Hauria d’haver estat enllestit ja. El reglament sobre el sector de l’oci nocturn és una qüestió que està perfilada però que encara no s’ha aprovat per posar-se en marxa. Des de l’Associació de Locals Nocturns d’Andorra (ALNA) lamenten que aquesta normativa no s’hagi tirat encara endavant perquè «ara amb l’inici de temporada de l’esquí és un bon moment per mostrar el nostre potencial», va explicar Joel Orobitg en nom del col·lectiu.

Des d’aquesta associació continuen trucant cada 15 dies als responsables de l’Executiu per poder reprendre els contactes i acabar de perfilar el reglament. Des del ministeri d’Interior es va anunciar en setembre que aquest reglament seria aprovat en breu, després que finalitzés les trobades amb els set cònsols de les set parròquies.

L’ALNA està impacient per tenir aquest marc normatiu no només perquè es regulin tots aquells aspectes del sector sinó perquè amb ell es vol promocionar com producte turístic. «Tenim molt de potencial, a més de la neu, el shopping, i el termalisme, l’oci nocturn pot oferir un producte fort, potent i de qualitat», va explicar Orobitg.

L’espera del reglament, fa que continuen produint-se queixes de veïns sobre determinats locals que no estan condicionats per oferir serveis de discoteca, al no disposar d’una insonorització determinada. Així com d’altres situacions de perill perquè hi ha locals que ofereixen serveis de discoteca i que reben un ampli aforament de públic amb mancança de condicions mínimes de seguretat, com sortides d’emergència.

En juny l’ALNA va entregar un informe amb totes les propostes del sector, sobre el tema de la classificació de locals en pubs, restaurants, o discoteques i els horaris per cada tipologia. Un informe que va estar qualificat pels responsables d’Interior com «interessant» ja que estava completat amb legislació de regions veïnes.

Des del col·lectiu també es vol promocionar activitats de tarda per als joves entre 16 i 18 anys, que ara per ara se’ls permet accedir a tot tipus de local i per contra se’ls està prohibit el consum d’alcohol.

Altres reclamacions del sector és poder optar a una quota d’immigració específica per a espectacles per a la contractació de Djs, músics o ballarins, per oferir un ampli ventall d’oferta d’oci.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT