PUBLICITAT

CR esmena gairebé tot el projecte de llei de mesures d'activació econòmica

  • Els reformistes volen més transparència en les adjudicacions d'obra i que aquestes siguin al país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El grup parlamentari reformista ha presentat esmenes a gairebé tots els articles del projecte de llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’Administració, amb l’objectiu d’aportar millores i treballar-les conjuntament en comissió, segons va informar ahir l’ANA. Mitjançant les esmenes, els reformistes proposen modificacions per garantir la transparència de les adjudicacions d’obra, reduir el termini de pagament als proveïdors a 45 dies al cap d’un any, i que el desenvolupament reglamentari que requereixen les mesures es faci com a màxim en dos mesos. A més, CR ha presentat una esmena per tal d’evitar que es derogui l’article 5 de la Llei de mesures urgents de l’anterior govern, que fixava en un mandat la durada màxima de les excedències amb reserva de plaça. Precisament, Andorra pel Canvi considera que aquesta llei només està feta per derogar aquesta mesura abans de convocar eleccions, tal com va reiterar el president del grup, Eusebi Nomen, que va lamentar que el Govern no hagi contestat a la demanda d’informació feta en relació a aquesta qüestió.

La consellera reformista Conxita Mora va explicar a l’ANA que es tracta d’una llei que arriba després d’un any i mig de mandat, «quan es podria haver presentat al cap de sis mesos» ja que moltes mesures són «reconduïdes» de l’anterior llei liberal i d’altres són molt «bàsiques» i no necessitaven un gran anàlisi. Tot i això, han esmenat gairebé tots els articles i es mostren disposats a treballar per millorar el text, una tasca que començarà dimarts vinent. Mora va indicar que és possible que la llei es pugui aprovar abans d’unes eleccions anticipades, però que tot dependrà de la voluntat dels grups. Tot i això, la consellera va dir que ells consideren la legislatura esgotada i va lamentar que davant la situació «en què ens trobem es vagin entrant lleis com si no passés res».

Els reformistes han recollit les inquietuds de l’Associació de Contractistes per esmenar els aspectes relacionats amb les contractacions d’obra amb l’objectiu de fer-les més «transparents» i donar prioritat a les empreses del país per lluitar contra l’intrusisme. En aquest sentit, també han demanat que es derogui un decret en matèria de transport de mercaderies que autoritzava a tres empreses foranes a fer repartiments al país. Pel que fa a la reducció a 55 dies del termini de pagament de les factures als proveïdors i fins a 45 dies d’aquí a tres anys, els reformistes proposen que s’arribi a 45 dies en un any, i que es clarifiqui quina és la data a partir d’on es compta el termini.

En quan a l’ampliació de la inversió estrangera en béns immobles, CR demana que s’ampliï fins el valor fixat de sis milions d’euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT