PUBLICITAT

La nova escola de Canillo estarà acabada en menys de tres anys

  • Els tècnics del Govern i del Comú acorden els accessos principals del nou centre
PEPA GALLEGO
CANILLO

Periodic
Alumnes de l'escola de Canillo accedeixen als barracons. Foto: ONA MORANTE

Fins dos anys i mig és el termini marcat perquè durin les obres de la nova escola de Canilloi no quatre anys com es va dir en un inici, el passat estiu quan es van adquirir els terrenys. Així li ho van confirmar ahir els tècnics del ministeri d’Ordenament Territorial i els d’Educació que es van reunir amb els del comú de Canillo per estudiar els plànols del terreny on anirà ubicat el nou centre.

En la reunió amb els tècnics van estar presents el ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, i la ministra d’Educació, Susanna Vela, amb el cònsol de Canillo. Sobre els plànols del terreny es va decidir ja l’accés principal a la nova escola que serà a la part de la carretera i del riu, per donar facilitat als vehicles que vulguin estacionar, així com a la càrrega i descàrrega dels alumnes.

Ara però el següent pas serà la convocatòria mitjançant un edicte d’un concurs per fer el disseny de l’edifici.

Des del comú de Canillo estan satisfets que aquest projecte ja hagi arrancat i «estem contens perquè en dos anys i mig pot estar acabat», va explicar Casadevall qui va remarcar que l’escola d’Encamp es va fer amb el termini marcat i per això confia que aquesta també sigui així. Tot i això el cònsol canillenc també sap que està tot condicionat per l’aprovació del pressupost per l’any vinent.

Mentrestant, els alumnes de l’escola de Canillo continuaran assistint a l’antic centre i als barracons, que són els únics del mapa escolar del Principat. Des de fa dos cursos no hi ha hagut un increment de places d’alumnes, per la qual cosa l’espai encara és correcte, encara que sigui provisional.

A partir de la reunió inicial d’ahir, els contactes dels tècnics del comú amb els del Govern continuaran per tal de perfilar definitivament altres accessos i baixar més al detall del terreny, així com contactar amb els veïns dels terrenys per a la realització de les obres.

Els terrenys de 5.804 metres quadrats annexos al càmping Pla van ser permutats pel comú de Canillo per altres terrenys per al propietari i cedits al govern construir les noves infraestructures educatives amb una capacitat per a 400 alumnes. El Govern ha pressupostat el projecte de l’obra per a l’any vinent en 14 milions d’euros, que estaran dividits en diversos plurianuals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT