PUBLICITAT

La clau serà tenir el ritme

  • El River rep un Tíjola que segons Peñarroya juga «al límit en defensa» i per això demana «màxima concentració»
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rob Jonhson, amb la pilota en l'últim partit disputat al Poliesportiu contra el Fontedoso Ávila (83-53). Foto: TONY LARA

A les 21.00 comença al Poliesportiu d’Andorra una nova batalla per al BC River Andorra. Una guerra gairebé. El rival és el Promobys Tíjola, un conjunt que, segons l’entrenador andorrà, Joan Peñarroya, juga sempre «al límit», especialment en defensa, i que intenta posar un ritme diabòlic al matx. Per això, el River haurà de «lluitar al màxim per mantenir el ritme del partit», per la qual cosa l’entrenador considera clau mantenir «la màxima concentració».

«El Tíjola és un equip que reparteix molt bé els minuts entre els seus jugadors, té un segell molt personal amb una peculiar manera d’entendre el joc, i així juga al límit en defensa, amb molta pressió sobre la pilota sempre, molta agressivitat de la qual intenten treure’n profit, tenen una manera de jugar que és diferent no només a Plata, sinó també a Or», va dir ahir Peñarroya. «Juguen a fer que els seus rivals es precipitin, a fer que no assimilin les situacions de joc, i nosaltres haurem d’evitar caure en tot això», hi va afegir.

EL TÍJOLA VA DERROTAR EL CLAVIJO / El rival d’avui del River ocupa la 6a plaça a la LEB Plata i en la passada jornada va ser el botxí del Clavijo, equip que encara no havia perdut la imbatibilitat. «Van guanyar al Clavijo i van guanyar bé», va destacar Peñarroya. El River és, des de la setmana passada, l’únic equip invicte.

El river, sense problemes / Per a aquest matx d’avui el River compta amb tota la plantilla a disposició del tècnic català. Ni lesions ni molèsties poden ser una excusa per no donar-ho tot avui en un matx que per Peñarroya «és el més difícil que hem disputat fins el moment».

Jugadors de molta qualitat / D’entre els homes que es trobaran davant els andorrans, destaquen noms com el de Keith Ramsey, Víctor Pérez, Fede Bavosi o Ryan McDade. En quant a punts, cal dir que Pérez posseeix la millor mitjana de puntuació de la competició, amb 17,4 punts per partit, mentre que en aquest sentit el millor situat és Piru Ros amb 13,17. En la resta d’estadístiques personals, destaca el percentatge d’encert en tirs de dos de McDade (78,26%), Ramsey (64,44%=) i David Ortega (62,96%), tots ells superiors als barems andorrans: Ros és el més encertat amb un 59,26%. En llançaments de tres, si el bombarder del River és Néstor Zamora amb sis triples (50% d’encert), des del Tíjola arriba un Pérez que en suma 12 triples de 24 intents (50% també). Rafa Rufián suma també més triples que Zamora (10), però ho intenta molt més que el base del River (47,62% d’encert).

Rufián de fet és també un home a tenir en compte, ja que suma 23 assistències (4,6 per partit), mentre que Zamora en fa 3,3 i en suma 20. En l’aspecte del rebot, el River és l’amo de la situació: Justin Howard i Rob Johnson manen a la pintura, sobretot en defensa. Avui, però, les estadístques estaran com sempre per mirar-les de reüll, perquè el partit dictarà sentència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT