PUBLICITAT

L'impacte de l'Ultra Trail supera els 500.000 euros

  • L'organització calcula 1.660 visitants durant els dies de cursa, amb 3.375 pernoctacions al país
R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns corredors, a un dels punts d'avituallament de la cursa. Foto: EL PERIÒDIC

Els efectes de l’Andorra Ultra Trail al país són evidents. En la passada edició, segons les dades dels organitzadors, hi va haver un impacte al país de més de mig milió d’euros, exactament 565.669. L’organització basa aquestes dades en els 693 corredors que van participar en totes les curses, els quals, juntament amb els acompanyants, van fer un total de 1.660 visitants. Aquesta xifra, multiplicada per la despesa mitjana i de pernoctació al país (3.375) que calcula el ministeri de Turisme, en fa més de mig milió d’euros que beneficien l’economia del Principat.

L’estudi de Cims Màgics, organitzador de la competició que es disputa al juliol i que en la pròxima edició estudia incorporar la Ronda dels Cims (una volta completa i real al país per les muntanyes), es basa en una enquesta de satisfacció que va realitzar a tots els inscrits. Dels inicialment 965 que hi havia apuntats es van rebre 634 respostes, afavorida aquesta xifra tan alta pel fet de realitzar l’enquesta via internet. El nombre de nits declarades pels corredors deriva en el més de mig milió d’euros de despesa.

LA RONDA DELS CIMS: GAIREBÉ UN MILIÓ/ Segons les estimacions, la Ronda dels Cims hauria de comptar amb màxim 150 participants individuals més 40 equips de relleus de quatre membres. Això, afegit a la consolidació de les altres curses -Trail, Ultra Mític, SolidariTrail i l’altra novetat, l’Ultra Iniciàtic-, suposaria unes dades de 2.500 visitants, per la qual cosa es calculen 5.000 pernoctacions al país, el que segons l’organització pujaria a 850.000 euros de despesa generada al Principat.

XIFRES PER TOT / Els organitzadors, que ja compten amb el suport dels Comuns, ho han analitzat tot punt per punt. Més de 4.000 persones de públic, 158 voluntaris -13 foranis- grups d’animació, dansa, geganters, batucada, un fort impacte mediàtic i milers de referències mitjançant internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT