PUBLICITAT

El nombre d'assalariats manté la caiguda, amb un -3,2 a l'agost

  • El Departament d'Estadística assenyala que el salari mitjà es va situar en 1.923 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una grua de la construcció d'un edifici d'habitatges, a les parròquies centrals. Foto: EL PERIÒDIC

El nombre d’assalariats al mes d’agost s’ha situat en 37.480 persones, el que suposa una disminució del 3,2%. Així ho va posar ahir de relleu el Departament d’Estadística, que assenyala que els sectors més impactats per aquestes reduccions d’efectius són els de construcció, amb una tendència anyal del -14,6%, agricultura i indústria, amb el -4,4%, i comerç, amb el -4,2%.

Les dades mostren com el sector administració, salut i educació creix, amb un 1,9% de tendència anyal, particularment pel pagament de les vacances als eventuals del sistema educatiu. De la seva banda, els sectors serveis i sistema financer estabilitzen el nombre d’assalariats aquest mes amb unes tendències mensuals del 0% i 0,3%, respectivament.

La massa salarial també continua la seva davallada, iniciada a la segona meitat del 2008, i mostra una tendència anyal del -2,5%, que situa la massa salarial total del mes d’agost en 72.103.422 euros. Els sectors més impactats per les reduccions són els de la construcció, amb una tendència anyal del -16,1% i agricultura i indústria, amb el -5,9%. L’únic sector que creix és el de l’administració, salut i educació, amb una tendència anyal de l’1,4%.

ESTABILITAT DELS SOUS / Estadística assenyala que el salari mitjà se situa a l’agost en 1.923,78 euros, de manera que manté l’estabilitat des de la segona meitat de l’any passat, tot i que sembla que es comenci a recuperar lleugerament, amb una tendència anyal de l’1%. Les dades mostren com el salari mitjà creix particularment en el sector comerç, amb una tendència anyal de l’1,7%. En canvi, hi ha tres sectors que redueixen els seus salaris mitjans: sistema financer, amb una tendència anual del -2,5%, agricultura i indústria, que té un -1,5%, i la construcció, amb el -1,1%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT