PUBLICITAT

ApC demana que es revisi l'admissió del pressupost 2011

  • Nomen qualifica de «temerari» acceptar un projecte que no compleix amb la llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra pel Canvi va anunciar ahir l’entrada a Sindicatura d’una sol·licitud de revisió de la decisió d’admetre la tramitació del projecte de llei de pressupost del 2011. El president del grup parlamentari, Eusebi Nomen, va qualificar de «temerari» el fet d’acceptar aquest projecte pels «molts errors» que conté. Des d’ApC consideren que el text no compleix amb la llei, ja que la memòria explicativa s’ha de comparar amb l’últim pressupost aprovat pel Consell General, cosa que el Govern no ha fet i, en el seu lloc, ho ha solucionat amb un complement d’informació només numèrica. Un complement on, segons Nomen, no quadren les xifres.

Nomen va explicar que les xifres del complement d’informació no s’adiuen amb el contingut de la memòria explicativa. Una manca de concordança que es pot constatar en l’apartat dedicat a despeses financeres. Així, van explicar des d’ApC, si la memòria explicativa del pressupost 2011 apunta un increment de les despeses financeres d’un 24,14%, segons el complement d’informació aquestes disminuirien en un 28,11%. De la mateixa manera, el complement d’informació detalla que el dèficit de l’any 2010 serà de 104,66 MEUR, mentre que la setmana passada el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va comunicar que seria de poc més de 70 MEUR.

Nomen va posar de relleu que, per poder comparar les xifres, el Govern «s’inventa» un concepte que es diu pressupost 2010 considerant el pressupost prorrogat, els crèdits extraordinaris, les transferències als comuns i els plurianuals, entre altres, i posant els ingressos del projecte de pressupost del 2010. Per aquest motiu, Nomen considera que aquesta no pot ser la base sobre la que s’ha d’elaborar el pressupost 2011 i demana a Sindicatura que revisi la seva decisió, ja que «el document no es pot acceptar així», va lamentar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT