PUBLICITAT

Retransmetre la cavalcada per TV3 costarà 20.000 euros

  • L'emissió serà al 2012, fora ja de l'any que Escaldes exercirà la capitalitat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les carrosses reials desfilen per l'avinguda Meritxell. Foto: TONY LARA

El cònsol d’Escaldes, Antoni Martí, se n’ha sortit amb la seva, i TV3 retransmetrà en directe la cavalcada de Reis que organitzen conjuntament amb Andorra la Vella. Així ho van confirmar ahir tant el mateix Martí com la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, després d’entrevistar-se a Sant Joan Despí amb la direcció de la cadena catalana. Fins aquí, oli en un llum. La sorpresa salta amb la lletra petita de l’acord: la retransmissió de la cavalcada, que fins ara s’havia venut com l’espectacular tret de sortida de la capitalitat de la cultura catalana que Escaldes exercirà al 2011, no serà l’any que ve... sinó al 2012. És a dir, fora ja del marc temporal de la capitalitat.

El motiu, segons fonts comunals, és que TV3 ja havia compromès per a l’any que ve l’emissió de la cavalcada de Tarragona, que precisament al 2011 celebra el primer centenari. Immune al desànim, i en declaracions a l’ANA, Martí va qualificar d’èxit l’acord perquè, va dir, «la veurà tot Catalunya i això és important no només per a Escaldes i Andorra la Vella sinó també per a tot el país». El cert, però, és que si Tarragona ja havia lligat la retransmissió per a l’any que ve, no s’acaba d’entendre la insistència d’Escaldes 2011 per incloure la cavalcada en el programa d’acte. La repercussió mediàtica és evident. Precisament per això, es justifica per ella mateixa i no li calen subterfugis. Però el 5 de gener del 2012, quan TV3 retransmetrà la cavalcada andorrana, la capital de la cultura catalana ja no serà Escaldes sinó Tarragona. Precisament, la ciutat que ens ha pispat la idea. En aquest context, caldrà veure en què queda el compromís de Martí, Ferrer i la directora de TV3, Mònica Terribas, que l’autonòmica faci un seguiment especial dels actes principals d’Escaldes 2011.

D’altra banda, i segons fonts coneixedores d’aquest extrem, la retransmissió de la cavalcada tindrà un cost aproximat de 20.000 euros, que es repartiran a parts iguals Escaldes i la capital. Una xifra considerable si es té en compte que el pressupost global de la capitalitat pujarà, si es compleixen les previsions, a prop de 400.000 euros. No s’acaben aquí les despeses derivades de la retransmissió, perquè una de les condicions per convèncer TV3 era la renovació del parc de carrosses reials. Una intervenció que podria comportar una inversió extra d’entre 40.000 i 50.000 euros. L’acord firmat ahir sembla descartar, finalment, la retransmissió de la Missa del Gall, una altra de les opcions televisives que s’havia plantejat l’organització d’Escaldes 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT