PUBLICITAT

Els Modern estrenen 'Bicicleta, cullera, poma' amb la presència de Maragall

  • La cinta es va estrenar al dia 1 d'octubre i actualment es projecta a deu sales de Catalunya
  • Andorra ha participat econòmicament tant en la producció com en la preestrena
11112010_maragall
Maragall en l'estrena de la pel·lícula Bicileta, cullera, poma, als cines Modern, aquest dijous. Foto: TONY LARA
Els cinemes Modern han preestrenat, aquest dijous, la pel·lícula Bicicleta, cullera, poma amb la presència de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, acompanyat de la seva esposa, Diana Garrigosa, així com del director del film, Carles Bosch i el cap de Govern, Jaume Bartumeu. En l'acte, el cap de l'Executiu ha explicat que han volgut donar suport a la presentació perquè entenen que el que està fent la Fundació Pasqual Maragall i la seva família "mereix que la societat andorrana ho reconegui"' i faci "una prova d'amistat". És per aquest motiu que han participat econòmicament tant en la producció com en la preestrena.

El documental és una aproximació a la malaltia d’Alzheimer que aborda tant la perspectiva científica com els aspectes humans i emocionals que caracteritzen l’etapa posterior al diagnòstic. La narració compta amb els testimonis en primera persona de Maragall així com de la seva família i dels col·laboradors del seu entorn més proper i de membres de la comunitat científica.

Garrigosa ha explicat que, a l'inici no estava convençuda de realitzar aquest treball i ha remarcat que no ha hagut d'interpretar cap paper i, al final, la producció no ha estat complicada. "El que ha estat més difícil és la meva situació", ha acalarit l'esposa de Maragall. D'altra banda, com a vicepresidenta de la Fundació Pascual Maragall per la lluita contra l'Alzheimer, ha comentat que el més difícil ha estat treure el problema de l'armari. A més, Garrigosa ha recordat que la gent creu "que el seu malat més pròxim és quasi l'únic i no saben que n'hi ha 35 milions al món". D'altra banda ha afegit que la cinta pretèn donar esperança.

Bosch, per la seva part, ha comentat que el film permet donar a conèixer una "magnífica Garrigosa". A més, el director ha reconegut que li ha estat "difícil" no caure en el "dramatisme", però també ha admès que treballar amb una "personalitat com Maragall" ha facilitat la feina. "Si el protagonista hagués estat una altra persona és molt possible que segons quins actes de desinhibició m'haguessin portat més problemes o m'hagués autocensurat", ha dit. També ha explicat que és essencial donar a entendre que l'Alzheimer no és una malaltia brutal des del primer moment ja que deixa una anys de marge.

Abans de l'estrena, Maragall s'ha entrevistat amb Bartumeu al seu despatx de Govern. Un cop als cinemes Modern, el cap de l'Executiu ha explicat que han volgut donar suport a la presentació "perquè entenem que el que està fent la Fundació Pasqual Maragall i la seva família mereix que la societat andorrana ho reconegui". A més, també ha afegit que aquest recolzament és "una prova d'amistat". És per aquest motiu que han participat econòmicament tant en la producció com en la preestrena.

La cinta es va estrenar al dia 1 d'octubre i actualment es projecta a deu sales de Catalunya. La pel·lícula ha estat vista per més de 40.000 espectadors i estarà a la cartellera andorrana, com a mínim una setmana, tot i que, si el públic hi respon de forma positiva podria allargar la permanència 15 dies més. D'altra banda, en les pròximes setmanes també es presentarà al Principat el llibre Maragall vs Alzheimer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT