PUBLICITAT

Cauen els assalariats i augmenten els inscrits al Servei d'Ocupació

  • 52 persones aturades han acudit a les ofertes laborals
  • El volum de treballadors baixa un 3,2% i se situa per sota dels 37.500
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El nombre d'assalariats al mes d'agost s'ha situat en 37.480 persones, el que suposa una disminució del 3,2%. Així ho posa de relleu aquest dijous el Departament d'Estadística, que assenyala que els sectors més impactats per aquestes reduccions d’efectius són els de construcció, amb una tendència anyal del -14,6%, agricultura i indústria, amb el -4,4%, i comerç, amb el -4,2%.

Les dades mostren com el sector administració, salut i educació creix, amb un 1,9% de tendència anyal, particularment pel pagament de les vacances als eventuals del sistema educatiu. De la seva banda, els sectors serveis i sistema financer estabilitzen el nombre d’assalariats aquest mes amb unes tendències mensuals del 0% i 0,3%, respectivament.

D'altra banda, el Servei d'Ocupació ha registrat 52 persones més a l'octubre respecte a l'agost, deixant la xifra total en 744 inscrits. D'aquests, 576 estan en recerca de feina, mentre que la resta volen millorar la seva situació laboral. Així es desprèn de les dades del Departament d'Estadística fetes públiques aquest dijous i que també posen de relleu que el nombre de persones que perceben la prestació econòmica per desocupació involuntària és de 56, dues menys que al setembre.

El mes d’octubre s'ha tancat amb 744 demandants d’alta al Servei d'Ocupació, dels quals 576 estan en recerca d’una feina. Tal com s'assenyala des d'Estadística, el nombre de demandants en recerca ha anat creixent des del 2008 i continua augmentant amb una tendència anyal del 36,4%. En canvi, el nombre de demandants buscant una millora laboral es redueix des del final del 2009, amb el -30,1% de tendència anyal, i arriben a 168 persones. A més, el nombre d’ofertes també s’ha reduït, amb 171 llocs de treball oferts i una tendència anyal a la reducció del -55,9%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT