PUBLICITAT

Inici dels treballs previs per a la nova escola de Canillo

  • El Govern aprova les despeses per refer la zona afectada pel riu Montaup
PEPA GALLEGO
CANILLO

Periodic
Els terrenys on anirà el nou centre escolar de Canillo. Foto: EL PERIÒDIC

demà es té prevista una reunió entre el ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela i el cònsol de Canillo, Enric Casadevall, per posar ja sobre la taula els plànols del terreny on anirà ubicada la nova escola. Així ho va confirmar ahir Casadevall, que es va mostrar satisfet de saber que, tal i com s’havia acordat, abans que finalitzi l’any es podran fer els treballs previs a l’elaboració del projecte que ja serà per a l’any vinent.

En aquesta reunió es preveu que amb el traçat dels terrenys sobre el plànol es determini ja la part de l’entrada i de la sortida, així com l’accés per accedir a les obres, entre altres qüestions.

Al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) d’ahir el Govern va convocar un concurs per a la selecció d’uns professionals de l’arquitectura per a la redacció d’estudis preliminars i redacció del projecte i direcció de les obres de construcció del nou centre escolar a Canillo. El mateix concurs feia referència a les ampliacions d’altres centres escolars com la Margineda, Encamp, Ordino i Sant Julià de Lòria. La data límit per al lliurament de les ofertes és el dia 26 del present mes, tres dies després es preveu fer l’obertura d’aquestes ofertes.

Per altra banda, l’Executiu va fer pública l’adjudicació definitiva dels treballs efectuats a l’actual centre escolar de Canillo amb motiu dels danys ocasionats per la tromba d’aigua caiguda el passat 10 de juliol a la zona del riu Montaup que han suposat gairebé 19.000 euros. En aquest sentit, a més es va fer públic el crèdit extraordinari per finançar l’avenç de fons de 92.000 euros aprovat el 21 de juliol per fer front a l’entorn afectat al sector final del riu que en ser desbordat va fer malbé el nucli antic. A més també s’han adjudicat els treballs de dragatge del riu de Montaup i retirada de material sòlid dipositat entre la passarel·la de la zona afectada. uns treballs que costen més de 68.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT