PUBLICITAT

La conferència de l'OIDP aplegarà prop de 500 experts a la capital

  • Lleida i Andorra presenten el programa de conferències i anuncien l'obertura de noves línies de col·laboració
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El regidor de l'Eixample, Ramon Nicolau i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb Bartumeu i Ferrer, ahir al migdia. Foto: ANA / N.M.

Andorra serà l’escenari per un dia de la conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa (OIDP), que en la seva 11a edició tindrà Lleida com a seu principal entre els dies 6, 7 i 8 d’abril. Així, entre el vespre del dia 8 i durant la jornada de dissabte dia 9, bona part del mig miler de participants que aglutina aquest esdeveniment podran traslladar-se al Principat. D’aquesta manera, a més d’assistir a les conferències de la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, i dels assessors polítics Jordi Segarra i Àlex Terès, l’organització prepararà diferents visites culturals i lúdiques que situaran Andorra en la primera línia de l’actualitat internacional.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el regidor de l’Eixamble de Barcelona, Ramon Nicolau, van desplaçar-se a les instal·lacions del Centre de Congressos, on se celebraran les conferències, així com al Comú d’Andorra la Vella i l’edifici del Govern per tal d’entrevistar-se amb Ferrer i el líder de l’Executiu, Jaume Bartumeu, respectivament. Després de la reunió amb la delegació comunal, Ros va presentar la previsió del programa, que girarà entorn les noves tecnologies i la participació ciutadana i que posarà de manifest la importància de les TIC a l’hora de millorar la relació entre els ciutadans i els estaments decisoris.

A banda de la participació en terres andorranes, el cartell de conferenciants a Lleida comptarà amb personalitats de la talla de l’advocat i catedràtic de Dret de la Universitat de Harvard Larry Lessig, el doctor en Sociologia per la Complutense de Madrid Manuel Campo Vidal, el president de la Comissió de Participació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) al temps que Alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, entre d’altres.

BONES RELACIONS AMB LLEIDA / Ferrer i Ros van reafirmar-se en les bones relacions que han possibilitat aquesta col·laboració en l’organització de la Conferència Internacional de l’OIPD, un esdeveniment que aquest any ha tingut com a seu Ciutat de Mèxic i que any rere any busca un canvi de continent, segons va explicar Nicolau. El regidor de l’Eixample va recordar l’impuls donat per Barcelona a l’hora d’iniciar aquestes conferències i la novetat que s’introduirà en aquesta edició en ser el primer cop que els actes es perllongaran durant quatre dies. Ferrer va posar de manifest com els «importants lligams històrics» amb Lleida i el contacte permanent amb la «gran capital» més propera a Andorra tanquen un cercle de bones relacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT