PUBLICITAT

La campanya per regular el tabac arribarà a la Sindicatura dilluns

  • Els organitzadors han reunit les més de 2.200 signatures necessàries per debatre el consum
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home fuma en un espai de restauració tancat. Foto: TONY LARA

La iniciativa legislativa popular per regular el consum de tabac als espais públics tancats ha aconseguit el suport necessari per a poder entrar a Sindicatura. De fet, els responsables de la campanya tenen previst entregar les més de 2.200 signatures recollides a Sindicatura el proper dilluns 15 de novembre, a les cinc de la tarda.

Està previst que el mateix dilluns de l’entrega per part dels organitzadors es revisin les signatures, i si són validades, es presentaran al Consell General, juntament amb la proposició de llei per a que pugui ser debatuda.

Els impulsors de la campanya van informar ahir que si se superen aquestes dues barreres, s’haurà aconseguit que per primera vegada que una iniciativa legislativa de caràcter popular arribi fins al Consell General. En aquest sentit, van voler agrair la participació dels més de 2.200 andorrans que han donat suport a la iniciativa, i als 600 residents que també s’hi ha adherit, malgrat no tenir dret a vot.

D’aquesta manera, es tanquen més d’onze mesos de treball de recerca de signatures. Aquest projecte es va tirar endavant davant la manca d’iniciativa dels partits polítics representats al Consell General, van apuntar els organitzadors. La campanya exigeix que es reguli de forma efectiva l’ús del tabac en els espais públics tancats per tal de garantir la protecció de la salut, tal i com recull l’article 30 del Capítol 5 de la Constitució. Per a poder arribar al Consell, és necessària la participació d’almenys el 10% de la població.

La campanya, iniciada per Cadena Pirenaica, exposa que el consum de tabac constitueix un dels principals problemes per a la salut pública, motiu pel qual és necessari implementar mesures dirigides a la prevenció, limitar l’oferta i demanda, regular la seva publicitat, així com la promoció i el patrocini. Aquestes mesures s’haurien d’adequar a les estratègies de l’OMS per al control del tabac.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT